هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
سلام به شما همراهان استودیو میم و امیدوارم حالتون عالی باشه. توی این مقاله میخواییم در مورد تاریخچه تدوین اطلاعاتی رو کسب کنیم. همچنین در مورد اولین برش تصویر در تاریخ سینما صحبت میکنیم و سراغ اولین فیلم ناطق سینما میریم.
اینا کلمات و عباراتی هستن که ممکنه بخواین در موردشون بدونید که اصلا از کجا چنین مفاهیمی ایجاد شد.
اگه کسی ازتون پرسید بتونید به خوبی این مفاهیم رو با اعتماد به نفس کامل توضیح بدید.
با علم امروز و توانایی برش تصاویر، میتونیم بگیم بخش بزرگی از تولید فیلم تدوین اون فیلمه.
گاها میشه گفت مهم ترین بخش در پروسه ساخت فیلم تدوینه که به اون فیلم معنا میده.
در روز های اولیه فیلمسازی هیچ حرکت پن یا تیلتی وجود نداشت و هیچ اندازه نمای متفاوتی رو نمی دیدیم. به طرز عجیب و خسته کننده ای، کل فیلم یک قاب ثابت لانگ شات بود. حتی اگه سوژه از کادر میرفت بیرون، دوربین اون رو دنبال نمیکرد و نصف سوژه بیرون از کادر باقی میموند.
مقداری بعد تر چیدمان بازیگر ها و سوژه ها جوری شد که حداقل داخل کادر بمونن. بعدتر و با پیشرفت فیلمسازها، در تصویر قاب های متفاوتی میدیدیم اما باز هم خبری از کات زدن نبود. بازیگر به جلو و به سمت دوربین می آمد و یک قاب کلوزآپ تشکیل میداد.
اوایل قرن بیستم والتر بوت در فیلم “موتور سوار” از کات استفاده کرد اما همچنان نماهای بسته سهمی نداشتند.
ادوین استنتون پورتر این طلسم رو شکوند و توی فیلم سرقت بزرگ قطار با نمای رایج لانگ شات شروع کرد. او در پایان فیلم کاری کرد که کل بیننده ها رو به وجد آورد. پورتر با این نوآوری یکی از قطب های تغییر در تاریخچه تدوین صنعت سینما شد. در نمای پایانی به یک مدیوم کلوزآپ کات زد که بازیگر به سمت دوربین 6 مرتبه شلیک میکند.
نمای پایانی فیلم سرقت بزرگ قطار ساخته ی ادوین اِس پورتر
این کار اونقد تاثیر گذار بود که فیلمسازای زیادی به یاد بود از پورتر از این نما استفاده کردن.
مثل سکانس هایی از فیلم های جیمز باند
و یا فیلم “رفقای خوب” ساخته ی مارتین اسکورسیزی
کار مهم پورتر، ایده و جسارت دادن به فیلمسازا بود که دوربین میتونه حرکت کنه. همچنین نماهای مختلفی ثبت کنه و بعد این نماها بهم وصل بشه تا واکنش در مخاطب ایجاد بکنه. یکی دیگه از تاثیر گذارترین افراد توی تدوین دیوید وارک گریفیث هست. او از نماهای اکستریم کلوزآپ استفاده کرد و پرش به گذشته یا Flash Back رو بوجود آورد.
همچنین فیلمای بی نظیر و قدرتمندی مثل “تعصب” و “تولد یک ملت” رو ساخت.
فیلم ها از نعمت صدا محروم بود و بیننده ها باید به صورت صامت فیلم ها رو تماشا میکردن. نو آوریه حضور صدا در فیلم برای اولین بار در سال 1927 توسط آلن کراسلند اتفاق افتاد.او با ساخت فیلم خواننده جاز صدا و موسیقی رو به فیلم تزریق کرد. کراسلند با این فیلم سر و صدای زیادی تو کل جهان به پا کرد.
او اولین فیلم ناطق دنیای سینما رو ساخته بود و البته مخالفینی هم داشت. افراد زیادی حضور صدا و موسیقی رو در فیلم درست نمی دونستند.
به مرور هیچکس علاقه ای به دیدن یه عالمه تصویر ساکت و بی روح و مرده رو نداشت.
سینمای صامت دیگه باید دست از رقابت می کشید و بازارو به فیلم های ناطق تحویل میداد.
اولین فیلم ناطق صنعت سینما ، خواننده جاز
پیشنهاد میکنم همچنین با خوندن مقاله ی انواع تدوین اطلاعات بیشتری در این رابطه کسب کنید.
بیشتر بخوانیم
رفع ارور system compatibility report در پریمیر
سلام بچه ها چه خبرای خوب تو این مقاله قراره به رفع و حل یکی از رو مخ ترین ارور های پریمیر بپردازیم که همون اول که برنامه رو بازش […]10 فیلم از فیلم هایی که تاثیر منفی بر سینما گذاشت
بشر ماهیتی تقلید کار دارد و با نگاهی گذرا به اختراعات و اتفاقات رخ داده در طول حیات بشر به راحتی می توان به این موضوع پی برد. از بدو […]بهترین فیلم های حال خوب کن تاریخ سینما
همه افراد در طول زندگی خود امکان دارد که با توجه به شرایط روحی و اجتماعی خاصی که به وجود می آید دچار افسردگی های کوتاه مدت یا بلند مدت […]5 فیلم از بهترین فیلم های سایبرپانکی تاریخ سینما
سایبرپانک یک ژانر فرعی از ژانر علمی تخیلی است که معمولاً علمی تخیلی را در فناوری پیشرفته ادغام می کند و جامعه ای آینده نگر را به تصویر می کشد […]تیم استودیومیم و تدوینگرشو با هدف گسترش دانش و هنر تدوین فیلم با پریمیر و درآمدزایی تدوینگران از سال 1392 مشغول به فعالیت شده. اکنون با برگزاری دوره های آموزش تدوین فیلم و دوره پریمیر و دوره افترافکت و سمینارهای کشوری در حوزه تدوین به فعالیت خود ادامه می دهد.
پاسخگوی سوالات شما هستیم
سوال شما توسط کارشناسان استودیو میم پاسخ داده خواهد شد