نرم افزار پریمیر پرو چیست؟| غول تدوین فیلم را بشناسید!

در صنعت سینما و  فیلم سازی و ساخت ویدیو های تبلیغاتی از نرم افزار های متنوع و متفاوتی استفاده می شود. نرم افزارهایی که هر یک با ویژگی‌ها و کارکردهای متفاوت و قابلیت‌های متنوعی که دارند، برای اهداف گوناگون در صنعت سینما، فیلم سازی، ساخت ویدیو تبلیغاتی و … مورد استفاده قرار می گیرند؛ اگر چه بسیاری از این نرم افزارها، کاربردی فراتر از صنعت سینما و  ساخت فیلم داشته و از آن ها در زمینه‌های بسیار متعددی استفاده می‌شود. یکی از پرکاربردترین، بهترین و غول‌ترین نرم افزارهای درحوزه تدوین فیلم، ادیت فیلم‌های سینمایی و  ویدیوهای متنوع نرم افزار پریمیر است که با نام کامل Adobe Premiere pro شناخته می‌شود.

این برنامه کارایی های بسیار منحصر به فردی را در اختیار کاربران قرار می دهد و می توان آن را به عنوان یکی از پرطرفدارترین نرم‌افزارهای تدوین فیلم در نظر گرفت. نرم افزار پریمیر از جمله نرم افزارهای ارائه شده توسط Adobe system است و می‌توان آن را با نام ادوبی پریمیر پرو نیز معرفی کرد. ادوب، این برنامه را در قالب یک نرم افزار حرفه‌ای برای تدوین و ادیت فیلم و محتواهای ویدئویی معرفی کرده است.

واقعا منظور ما غول تدوین فیلم هست و هیچ اغراقی در کار نیست. این نرم افزار ادیت فیلم بین اغلب تدوینگرهای جهان بسیار محبوبه و به هر تدوینگری بگیم پریمیر قطعا اون رو میشناسه و باهاش کار کرده. توی این مقاله از استودیو میم به طور مفصل و کامل درباره نرم افزار پریمیر صحبت می‌کنیم و به سوال پریمیر چیست پاسخ میدیم. با ما همراه باشید و در پایان این مقاله یک سورپرایز و هدیه ویژه از استودیو میم دریافت کنید.

نرم افزار پریمیر چیست

نرم افزار پریمیر چیست؟

نرم افزار پریمیر پرو یکی از موتورهای پولساز کمپانی ادوب است که وظیفه تدوین فیلم رو به عهده داره. آپدیت این نرم افزار معمولا بین 12 تا 18 ماه طول میکشه. جالبه که بدونید آپدیت‌ها و تغیراتی که سال به سال انجام میشه خیلی جزئی هست و گاهی ممکنه کاربران نرم‌افزار پریمیر متوجه تغییرات نشن؛ مثل تفاوت بین نسخه 2017 و 2018 پریمیر.

تاریخچه پریمیر (Adobe Premiere Pro)

در بررسی تاریخچه پریمیر به سال 1991 باز میگردیم . در سال 1991 اولین نسخه رسمی نرم افزار پریمیر منتشر شد. این نرم افزار متعلق به شرکت ادوب سیستم به عنوان توسعه دهنده نرم افزار پریمیر معرفی شد. نسخه اولیه نرم افزار  پریمیر یک نسخه ساده از نرم افزار پریمیر بود که بعد از پیشرفت و تکمیل شدن آن؛ به  ادوبی پریمیر پرو تغییر نام داد. اولین نسخه پرو از نرم افزار پریمیر نیز برای اولین بار در سپتامبر سال 2003 منتشر شد.

نکته قابل توجه این است که نسخه اولیه پریمیر تنها برای سیستم عامل مک در نظر گرفته شده بود. در نهایت با توسعه این نرم افزار، نسخه پرو آن هم برای مک و هم برای ویندوز قابل اجرا بود. آخرین ورژن از این برنامه نیز در آپریل سال 2021 منتشر شد که نسخه های جدید را با نام Premiere CC معرفی می کنند. اولین نسخۀ پریمیر پرو نام های مختلفی مانند پریمیر پرو 1 تا پریمیر پرو 7 داشت. در ادامه به معرفی انواع نسخه‌های پریمر CS می‌پرددازیم:

• پریمیر پرو CS3:

سال انتشار: 2007
ویژگی‌های جدید این نسخه: بازبینی زمانی.
پشتیبانی از سیستم مک نیز در این دوره معرفی شد.

• پریمیر پرو CS4:

سال انتشار: 2008

با ارتقای بیشترِ تدوینگر، انعطاف‌پذیری بالاتر، و پشتیبانی از فرمت‌های بیشتر ارائه شد.

• پریمیر پرو CS5:

سال انتشار: 2010

ویژگی‌‌های جدید این نسخه: ویژگی Mercury Playback Engine  (این امر به شما اجازۀ “پیش نمایش بدون ارائه” را می‌دهد.)

• پریمیر پرو CS6:

سال انتشار: 2012

ویژگی‌های جدید این نسخه نرم افزار پریمیر:  تغییرات جدیدی در روابط کاربری
(این تغییرات شامل لایه‌های تنظیم شونده، افکت‌های تعمیر دیافراگم، اصلاحات سه بُعدی رنگ، مرورگرِ از پیش تعیین شدۀ جدید و غیره می‌باشد.)

تاریخچه پریمیر (Adobe Premiere Pro)

پریمیر پرو CC چیست؟

بعد از معرفی نسخه اولیه پریمیر و بعد از آن معرفی نسخه های پریمیر پرو و پریمیر سی اس، که به صورت رایگان و بدون نیاز به پرداخت حق عضویت در دسترس کاربران قرار داشت، کمپانی ادوبی، نسخه ای جدید از این نرم افزار را تحت عنوان Premiere Pro CC معرفی کرد.

CC در این نسخه به Creative Cloud اشاره دارد و به نسخه ای از پریمیر پرو اشاره دارد که برای استفاده از آن نیاز به پرداخت حق عضویت وجود دارد. به این ترتیب کاربران برای استفاده از مزیت های این نسخه به روز شده، باید ابتدا نام نویسی کرده و حق عضویت آن را پرداخت کنند. البته تمام این موارد در کشور ما ایران معنایی ندارند و ما می‌توانیم به راحتی و رایگان برای دانلود نرم افزار Premiere اقدام کنیم.

Adobe تقریبا در بازه‌های زمانی 12 تا 18 ماهه نسخه های به روز شده Premiere Pro CC را منتشر می کند. نسخه‌هایی که سالانه از این نرم افزار منتشر می‌شود، دارای آپدیت‌هایی است که موجب بروز برخی تفاوت‌ها در نسخه‌های جدید‌تر با ورژن‌های قبلی می‌شود. این نسخۀ  Creative Cloud از پریمیر پرو CC در ماه جون سال 2013 ارائه شد که بروز رسانی‌های جدیدی به همراه داشت.
این موارد شامل ارتباط و مکان یابی، جدول زمانیِ دوباره طراحی شده، ترکیب صوتیِ توسعه یافته، Lumetri Deep Color Engine، ویرایش چند وجهی، ترکیب Adobe Anywhere و … می‌باشد.

پریمیر پرو CC چیست؟

نرم افزار پریمیر پرو در چه زمینه هایی مورد استفاده قرار می گیرد؟

همان طور که پیش از این نیز به آن اشاره شد، پریمیر برای ادیت ویدئوها و فیلم‌هایی که نیاز به کیفیت تولید و پخش بالا دارند مورد استفاده قرار می گیرد و یک ابزار تخصصی ادیت فیلم است. این برنامه هم برای افراد مبتدی و هم برای حرفه‌ای‌هایی که کار ادیت فیلم را انجام می‌دهند، مناسب است. برای ادیت فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی، انیمیشن‌ها، ادیت ویدئوها و تیزرهای تبلیغاتی، تدوین ویدئوهای آنلاین و مواردی از این قبیل می‌توان از نرم افزار کاربردی پریمیر پرو استفاده کرد.

همچنین می‌توان با نرم افزار پریمیر انواع فایل‌ها را تدوین کرد و یک ویدیوی جدید ساخت و برای انتشار آماده کرد. زمانی که با پریمیر در حال تدوین فیلم هستید می‌توانید تعداد بی نهایت فایل‌های صوتی و تصویری مختلف را کنار هم بچنید و بدون هیچ محدودیتی روی آنها کار کنید. حتی امکان افزودن متن و تیتراژ به ویدیو خواهید داشت و می‌توانید فیلتر‌ها و افکت‌های زیادی را هم روی ویدیوها اضافه کنید تا جلوه تازه‌ای به تصاویر ببخشید.

چه کسانی می توانند از نرم افزار پریمیر پرو استفاده کنند؟

نرم افزار پریمیر هم توسط افراد مبتدی در حوزه ساخت و تدوین فیلم و هم توسط افراد حرفه‌ای که به صورت تخصصی کار ویرایش و تدوین  فیلم را انجام می‌دهند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. شرکت‌های بزرگی که در زمینه تولید فیلم و کلیپ‌های ویدئویی و تبلیغاتی فعالیت دارند، از این برنامه استفاده می کنند.

علاوه بر این، در حوزه بازاریابی و تبلیغات نیز، از پریمیر به صورت گسترده برای تدوین و ادیت تیزرها و کلیپ‌های تبلیغاتی استفاده می شود. تدوینگران فیلم ها، مدیران تولید فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی، کارشناسان طراحی چند رسانه‌ای و هر کسی که به نحوی در حرفه خود با ادیت و تدوین قطعات ویدئویی سر و کار دارد، از پریمیر پرو استفاده می کند.

چه کسانی می توانند از نرم افزار پریمیر پرو استفاده کنند؟

تفاوت های پریمیر پرو در ویندوز و مک

پریمیر پرو بین سیستم‌های Mac و Windows تفاوت قائل می‌شود.

این کد مبتنی بر کد اساسی است که Premier Pro را با رایانه‌های Windows و Mac سازگار می کند. سیستم فایل برای مکان‌یابی و وارد کردن پرونده‌ها یکی از چندین زمینه با تفاوت‌های قابل توجه است. اگر از Adobe ridge برای مدیریت پرونده‌ها استفاده می‌کنید، این تفاوت‌ها بین سیستم عامل‌ها وجود ندارد. اکثر کاربران می‌توانند بین Windows و Mac جابجا شوند بدون اینکه تفاوت قابل توجهی ایجاد کنند.

در آزمایش بین سیستم ویندوز و مک، تفاوت‌های کمی بین رایانه‌های مک و ویندوز وجود دارد، اما سیستم‌های رایانۀ ویندوز با ویژگی‌های سریعتری در دسترس هستند و با تجهیزات ویرایش ویدئو بهتر مطابقت می‌کنند. بعلت اینکه برخی از تولیدکنندگان رایانه بر روی نیازهای ضروری تاکید می‌کنند و رایانه‌های بروز را مانندِ بروز رسانی‌های اپل ارائه می‌دهند، سیستم‌های رایانه‌ای ویندوز سریعتر از مک عمل می‌کنند.

وارد کردن انواع فایل به نرم افزار پریمیر پرو

یکی از مزیت‌های تدوین فیلم با نرم افزارهای ادوب این است که ما می‌توانیم فایل‌های متنوعی را وارد نرم‌افزار کنیم. امکان وارد کردن فایل‌های نرم افزارهای فتوشاپ، افترافکت، آدیشن و … برای تدوینگرها وجود دارد.

محدودیت ابعاد فیلم و عکس در نرم افزار پریمیر پرو

حداکثر Frame Size عکس یا فیلم برای ایمپورت کردن به پریمیر 256 مگاپیکسل می‌باشد. حداکثر ابعاد پیکسلی هم برابر با 32/768 پیکسل هستند.

محدودیت ابعاد فیلم و عکس در نرم افزار پریمیر پرو

آموزش پریمیر و یادگیری این نرم افزار

آموزش پریمیر و در کل نرم افزارهای تخصصی هنری بیشتر از هزینه نقدی، به زمان و انرژی دارد. به همین خاطر ما تصمیم گرفتیم به کسانی که تصمیم گرفته‌اند از وقت با ارزش بهینه استفاده کنند و آموزش ببیند بهترین خدمات و آموزش‌ها رو هدیه بدهیم. شما دوست عزیز و علاقه‌مند می‌توانید در دوره رایگان آموزش پریمیر شرکت کنید و مهارت و تخصص ادیت فیلم رو یاد بگیرید.

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوال شما توسط کارشناسان استودیو میم پاسخ داده خواهد شد

دیدگاه خود را بنویسید
  1. nghadiri2

    22 دی 1399

    سلام. من به لینک های دانلود دسترسی ندارم نمیدونم چرا سایت نمایش نمیده. از کجا باید کمک بگیرم؟

  2. تایپ فارسی در پریمیر | آموزش تدوین فیلم با پریمیر

    23 مهر 1399

    […] شده رو پله به پله جلو برید.و اما کلیت کارچیه؟  چون که پریمیر به صورت دیفالت از چپ به راسته باید از […]

  3. جدا کردن صدا و تصویر (unlink) در پریمیر | استودیو میم | آموزش پریمیر | تدوین فیلم | تدوینگر

    11 مهر 1399

    […] میده وجود داره. شاید برای شما هم پیش اومده زمانی که با پریمیر کار میکنید خواستید روی ویدیوتون صدا ی دیگه ای رو […]

  4. نوشتن متن و تکست در premiere pro | استودیو میم | تدیوینگر | تدوین

    11 مهر 1399

    […] روی فیلم، تیتراژ و… با اون سرکار داریم. پریمیر این غول تدوین فیلم قابلیت نوشتن تکست (و همچنین رنگ، اندازه متن و…) […]

  5. 6 روش ایمپورت به پریمیر (import) | استودیو میم | آموزش پریمیر | تدوین فیلم | تدوینگر

    11 مهر 1399

    […] آموزش بدیم. فایل هایی که وارد پریمیر میکنیم میتونه توی فرمت های مختلف و به شکل عکس و فیلم و موسیقی باشه. (برای مشاهده فرمت […]

  6. amir

    19 مرداد 1399

    سلام. میخواستم بدونم بین نسخه های پریمیر تفاوت زیادی هست؟مثلا 2008 تا 2017

  7. rasanefarsi

    20 اردیبهشت 1399

    علتش رو میدونید چیه که در نسخه های 2019 و 2020 نرم افزار پریمیر کرش های زیادی اتفاق می افته؟ طوری که مجبورم همچنان از نسخه های 2018 استفاده کنم

    • محمد مشهدی

      21 اردیبهشت 1399

      به احتمال زیاد مربوط به درایور های سخت افزار و ویندوزتونه . باید هر 2 آپدیت باشن

  8. rasanefarsi

    20 اردیبهشت 1399

    من واقعا لذت زیادی میبرم وقتی با این نرم افزار تدوین میکنم. عنوان خیلی خوبی برای این پست گذاشتید. واقعا پریمیر غول تدوین فیلم به حساب میاد

    • محمد مشهدی

      21 اردیبهشت 1399

      ممنونم از نظر ارزشمندتون . بله واقعا پریمیر نرم ازار خیلی خفنیه برای تدوین فیلم حرفه ای

مشاهده نظرات بیشتر
درباره استودیومیم

تیم استودیومیم و تدوینگرشو با هدف گسترش دانش و هنر تدوین فیلم با پریمیر و درآمدزایی تدوینگران از سال 1392 مشغول به فعالیت شده. اکنون با برگزاری دوره های آموزش تدوین فیلم و دوره پریمیر و دوره افترافکت و سمینارهای کشوری در حوزه تدوین به فعالیت خود ادامه می دهد.

اطلاعات تماس