چگونه به تدوینگر حرفه ای تبدیل شویم؟

اگر شما به فیلم‌سازی و تبدیل شدن به یک تدوینگر حرفه‌ ای علاقه دارید، باید مانند هر حرفه و تخصص دیگری مسیر درست و اصولی را دنبال کنید. به طور کلی می‌توان گفت ادیتور یا تدوینگر ویدیو، کارگردان دوم فیلم است که با ویرایش دقیق صدا و فیلم، برش زدن بخش‌های زائد، اضافه کردن جلوه‌های ویژه و … فیلم را کامل و جذاب‌تر می‌کند و آنرا آماده پخش می‌سازد. در نتیجه تدوینگر نقش بسیار مهم و حساسی در پروسه تولید فیلم اعم از فیلم سینمایی، آموزشی، مستند و… دارد. یک تدوینگر حرفه ای باید با نرم‌افزارها و ابزارهای مختلف مربوط به کار خود آشنا باشد. در این مقاله به شما مسیر تدوینگر شدن را نشان می‌دهیم و خواهیم گفت برای حرفه‌ای شدن چه گام‌هایی باید بردارید تا به هدف خود دست یابید.

گام‌های تبدیل شدن به تدوینگر حرفه ای

برای اینکه در هر کاری پیشرفت کنید و در آن حرفه متخصص شوید، لازم است به آن حوزه علاقه داشته باشید. برای تدوینگر حرفه ای شدن نیز قبل از هرچیزی علاقه به این حوزه نیاز است. اگر حس می‌کنید خلاقیت و علاقه کافی به تدوین فیلم را دارید، تبریک می‌گویم شما اولین و مهم‌ترین گام برای تبدیل شدن به یک تدوینگر حرفه ای و موفق را برداشته‌اید.

گام اول: یادگرفتن نرم‌افزارهای ویرایش فیلم

یادگیری نرم‌افزارهای مرتبط با این حوزه، اولین و مهم‌ترین مرحله در این راه است. حتی اگر شما علم زیادی در رابطه با فیلم‌سازی و کارگردانی داشته باشید، اما به کار با نرم‌افزارهای تدوین مسلط نباشید، هیچگاه در این مسیر موفق نخواهید شد. بنابراین با توجه به این توضیحات کار شما در مسیر تدوینگر حرفه ای شدن با یادگیری نرم‌افزارهای ادیت فیلم شروع می‌شود که در ادامه این بخش به طور خلاصه به معرفی آنها خواهیم پرداخت:

1- نرم افزار پریمیر

یکی از مهم‌ترین نرم‌افزارها در صنعت فیلم‌سازی، نرم افزار پریمیر (Adobe Premiere) است. این ابزار در قسمت‌های ویرایش و ادیت فیلم و محتواهای ویدئویی مورد استفاده قرار می‌گیرد. پریمیر پرو کمک می‌کند تا بدون محدودیت فیلم‌ها و ویدئوهای مختلف را با بالاترین کیفیت تدوین و ویرایش کنید و بهترین خروجی‌ها را ایجاد نمایید. این نرم‌افزار به شما این امکان را می‌دهد که از افکت‌های گرافیکی جذاب استفاده کنید و فیلم یا ویدئو خود را جذاب‌تر کنید. یکی از قابلیت‌های پریمیر این است که از فرمت‌ها و کدک‌های سیستم عامل ویندوز و مک پشتیبانی می‌کند. همچنین از امکانات این نرم‌افزار می‌توان به ویرایش 3 بعدی اشاره کرد.

شما می‌توانید فایل‌ها را به راحتی از فتوشاپ به پریمیر انتقال دهید. یکی از امکانات جالب موجود در پریمیر این است که می‌تواند فایلی را در فتوشاپ ادیت کنید و در همان زمان تغییرات آن فایل را در پریمیر مشاهده نمایید. همچنین شما می‌توانید به طور همزمان بر روی چندین پروژه فعالیت کنید و این به دلیل آن است که پریمیر از استودیو مجازی پشتیبانی می‌کند.

یادگیری این ابزار کار سختی نیست و با گذراندن دوره‌های آموزشی به راحتی امکان‌پذیر است. با شرکت در دوره رایگان آموزش پریمیر و آموزش پریمیر و تدوین فیلم می‌توانید گامی بزرگ در مسیر تبدیل شدن به یک تدوینگر حرفه ای بردارید. اما همانطور که گفتیم این کار نیز نیازمند علاقه شما به تدوین است. همچنین پس از یادگیری این نرم‌افزار نیاز است چند پروژه کوچک و بزرگ برای خودتان انجام دهید تا به آن مسلط شوید.

2- نرم‌افزار افتر افکت (After effects)

یکی از محبوب‌ترین و قدرتمندترین نرم‌افزارهای ساخت انیمیشن و تدوین فیلم، افتر افکت (After effects) است. این ابزار امکانات بسیاری را برای شما فراهم می‌کند. حوزه تخصصی این نرم‌افزار ساخت انیمیشن و جلوه‌های ویژه و ترکیب تصاویر متحرک با یکدیگر است. در این ابزار شما افکت‌های متعددی در اختیار دارید و به کمک آنها می‌توانید خلاقیت خود را شکوفا کنید. همچنین قادر به خلق چشم نوازترین جلوه‌های بصری هستید. شما می‌توانید با استفاده از افترافکت انفجار، دود، آتش و… را به زیباترین شکل ممکن به فیلم های خود اضافه کنید.

به طور کلی یکی از ابزارهای مهم جعبه ابزار یک تدوینگر حرفه ای افترافکت می‌باشد. اگر قصد دارید به یک ادیتور خلاق و تدوینگر حرفه ای تبدیل شوید باید به این نرم‌افزار مسلط باشید یا یادگیری افتر افکت را نیز در برنامه خود داشته باشید. در استودیو میم با تهیه دوره آموزش صفر تا صد افترافکت به شما در مسیر یادگیری این نرم‌افزار قدرتمند کمک می‌کنیم.

3- سینمافوردی (Cinema 4D)

یکی از نرم‌افزارهای مدل‌سازی، رندرینگ و انیمیشن‌سازی، سینمافوردی (Cinema 4D) است که ساخته شده توسط کمپانی Maxon  می‌باشد. این نرم‌افزار امکاناتی مانند متحرک‌سازی، ساخت بافت یا تکسچر، مدل‌سازی رویه‌ای و چند ضلعی، نورپردازی و… را به شما ارائه می‌دهد و برنامه‌ای مفید برای کسانی است، که قصد دارند با تولید کارهای سه بعدی آثار هنری خاص و خلاقانه خلق کنند. تا به امروز آثار و فیلم‌های مشهوری در سینمای دنیا به کمک این ابزار تهیه و تولید شده‌اند که عبارت‌اند از:

  • Beowulf
  • The Golden Compass
  • The Girl with the Dragon Tattoo
  • Spiderman
  • Surf’s Up

این نرم‌افزار رابط کاربری ساده و قابل فهمی دارد به گونه‌ای که کار با آن برای افراد مبتدی نیز قابل درک و ممکن است. همچنین محیط کاری در این نرم‌افزار بسیار قابل فهم و بصری بوده و با کمی کار با آن قادر به درک نقش هر بخش خواهید بود. یادگیری سینمافوردی نیز مانند دو نرم‌افزار قبلی کاری دشوار نبوده و با گذراندن دوره آموزشی و انجام پروژه به راحتی  امکان‌پذیر است.

گام دوم :  مطالعه و بررسی فیلم‌ها و آثار مهم برای تبدیل شدن به تدوینگر حرفه ای

پس از کامل کردن یادگیری خود در زمینه ابزارهای این حوزه برای تدوینگر حرفه‌ ای شدن باید مطالعات خود را بر روی آثار مهم سینمایی شروع کنید. شما زمانی می‌توانید تدوینگر حرفه ای شوید که ادیت و تدوین‌های تخصصی را مورد بررسی قرار دهید و نحوه ایجاد آنها را یاد بگیرید.

از فیلم‌های موردعلاقه‌تان شروع کنید و تعدادی از آنها را انتخاب کنید، سپس به دقت آنها را بررسی کنید. از  هیچ فریم و صحنه‌ای بی اهمیت عبور نکنید و تمام جزییات را در نظر بگیرید.

گام سوم: یادگیری مراحل اصلی تدوین

شما قبل از شروع به کار و ورود جدی به حوزه تدوین باید 3 مرحله اساسی تدوین را به خوبی بشناسید و براساس آنها پیش بروید. به طور کلی تدوین شامل 3 مرحله اصلی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت:

مرحله1: Assembly

در مرحله‌ی Assembly تدوینگر پلان‌ها را در کنار یکدیگر قرار می‌دهد تا در فرآیند تدوین به یک دید کلی دست یابد. در این مرحله کافیست پلان‌ها بطور منظم در کنار یکدیگر قرار بگیرند.

مرحله2: Rafcut

در دومین مرحله، تدوینگر به منظور انجام تدوین راحت‌تر، بخش‌های اضافه فیلم که در زمان فیلم‌برداری طولانی‌تر گرفته شده است را برش می‌زند. در حقیقت کارگردان هر پلان را از ابتدا و انتها اندکی طولانی‌تر می‌گیرد تا در تدوین مشکلی اجاد نشود.

مرحله3: Finecut

در سومین مرحله پلان‌هایی که برش خورده‌اند در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند تا نظارت و تغییرات نهایی روی آنها اعمال شود تا در نهایت تدوینگر به یک فیلم یکپارچه و بی نقص دست یابد.

گام چهارم: شروع کار تدوین به صورت فریلنسری

اکنون که گام‌های قبلی را پشت سر گذاشتید و به طور کامل با تدوین آشنا شدید وقت آن رسیده که برای تبدیل شدن به تدوینگر حرفه ای به صورت عملی دست به کار شوید. در سایت‌های فریلنسری مختلف می‌توانید پروژه‌های خوبی بیابید و آنها را انجام دهید. سعی کنید از ابتدا پرژه‌های بزرگ و سنگین را انتخاب نکنید و کارتان را از پروژه‌های بسیار کوچک شروع کنید. سپس به سراغ پروژه‌های بزرگتر و پیچیده‌تر بروید.

گام پنجم: کار کردن به عنوان دستیار تدوینگر

پس انجام چند پروژه کوچک و متوسط به صورت فریلنسری، به شما پیشنهاد می‌کنیم مدتی به عنوان دستیار تدوینگر فعالیت کنید. چراکه فعالیت در کنار یک تدوینگر حرفه‌ ای می‌تواند برای شما یک فرصت استثنایی باشد. در این شرایط نه تنها می‌توانید همه‌ی عملیات‌ها و ترفندها را از نزدیک ببینید، بله می‌توانید مستقیما سوالات خود را از یک تدوینگر حرفه ای بپرسید و به پیشرفت چشمگیری دست یابید.

اغلب تدوینگرهای حرفه‌ای و بزرگ حال حاضر، کار و فعالیت خود را با دستیار بودن آغاز کرده‌اند. پیمودن این مرحله اهمیت زیادی برای آینده شما خواهد داشت تا بتوانید تدوین یک پروژه بزرگ را به صورت کامل انجام دهید. از سوی دیگر این کار به شما کمک می‌کند مسیر چند ساله برای یادگیری ترفندها و تکنیک‌ها را در مدت کوتاهی بپیمایید.

5 دیدگاه برای تبدیل شدن به یک تدوینگر موفق

تدوینگرهای موفق تفاوت‌هایی با تدوینگران آماتور و تازه کار دارند که در اینجا 5 مورد اصلی را بررسی می‌کنیم.

1- کار کم و درآمد بالا

طبق قوانین اقتصاد فقط دونفر کافی است تا قیمت یک محصول چند برابر قیمت اصلی خود بشود. پس لازم نیست محصول خود که یک ویدیو حرفه‌ای است را با قیمت پایین عرضه کنید و از قانون سود کمتر و فروش بیشتر پیروی کنید. بلکه کافیست ارزش محصول خود را بدانید و ارزش کار خود را بدانید با ارائه یک تدوین حرفه‌ای بیش از چند تدوین دستمزد بگیرید.

2- فن بیان خوب

برخی تصور می‌کنند که برای تبدیل شدن به یک تدوینگر حرفه ای و تدوینگر موفق باید پشت سیستم بنشینند و کار از آسمان برای آنها نازل شود. در حالیکه این تصور اشتباه است. یک تدوین گر حرفه‌ای باید بتواند خود را در 2 دقیقه معرفی کند و درآمد خود را تضمین نماید. 5 دیدگاه برای تبدیل شدن به یک تدوینگر موفق

3- ارائه یک پرتفوی خوب

یک تدوینگر موفق همیشه یک پرتفوی خوب برای معرفی خود دارد که این پرتفوی میتواند در آپارات، اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی باشد که تاثیر بسیار زیادی در پرستیژ شما دارد. این پرتفولو باید مجموعه‌ای بسیار قوی از بهترین و قوی‌ترین نمونه کارهای شما باشد تا مشتری را به خود جلب کند.

4- انتخاب کارهای با ارزش برای انجام

بعضی از کارها یا از نظر مالی صرفه‌ی اقتصادی ندارند ویا از نظر معنوی باعث خراب شدن وجهه تدوینگر می‌شوند که باید از این کارها دوری نید تا به موفقیت‌های بزرگتری دست پیدا کنید.

5- مطالعه بالا‌

یک تدوینگر موفق همیشه باید در حال مطالعه و بالابردن اطلاعات خود در حوزه‌های تخصصی و یا  پیرامون کار خود باشد. این یک نقطه قوت بزرگ برای تدوینگران موفق خواهد بود.

تدوینگر حرفه ای و تدوینگر موفق

جمع بندی

در این مقاله مسیر تبدیل شدن به یک تدوینگر حرفه ای را در پنج گام شرح دادیم. کافیست مراحل گفته شده را با دقت و حوصله طی کنید. اگر می‌خواهید از رقبای خود در این حرفه پیشی بگیرید، گام پنجم را جدی بگیرید و وقت و زمان کافی به آن اختصاص دهید. در حقیقت بین تدوین یک فیلم آموزش (پروژه کوچک) و یک فیلم سینمایی (پروژه بزرگ) تفاوت زیادی وجود دارد که تنها با فعالیت به عنوان دستیار تدوینگر می‌توانید به این تفاوت‌ها پی ببرید و به عبارتی فوت کوزه‌گری را بیاموزید!

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوال شما توسط کارشناسان استودیو میم پاسخ داده خواهد شد

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “چگونه به تدوینگر حرفه ای تبدیل شویم؟”
درباره استودیومیم

تیم استودیومیم و تدوینگرشو با هدف گسترش دانش و هنر تدوین فیلم با پریمیر و درآمدزایی تدوینگران از سال 1392 مشغول به فعالیت شده. اکنون با برگزاری دوره های آموزش تدوین فیلم و دوره پریمیر و دوره افترافکت و سمینارهای کشوری در حوزه تدوین به فعالیت خود ادامه می دهد.

اطلاعات تماس