آموزش ایمپورت کردن تصاویر ثابت در پریمیر

نرم‌افزار پریمیر یکی از کامل‌ترین برنامه‌های تدوین فیلم می‌باشد که تا به امروز در بازار موجود می‌باشد. با استفاده از این نرم‌افزار قادر به انجام کارهای خارق العاده‌ای خواهید بود. یکی از امکاناتی که این برنامه در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد ایمپورت کردن تصاویر ثابت در پریمیر است. به این ترتیب به کمک این نرم‌افزار قادر خواهید بود تصاویر ثابت را به صورت تکی یا مجموعه‌ای از تصاویر ساکن را به صورت دنباله (sequence) به Premiere Pro وارد کنید.

همچنین می‌توانید تصاویر بدون انیمیشن را از سایر برنامه‌های ادوبی نظیر فتوشاپ و ایلاستریتور نیز وارد پریمیر کنید. اگر با این قابلیت آشنایی ندارید تا انتهای این مقاله با استودیو میم همراه باشید تا ایمپورت کردن تصاویر ثابت در پریمیر را به شما آموزش دهیم.

آماده کردن عکس‌ها پیش از ایمپورت کردن تصاویر ثابت در پریمیر

پیش از ایمپورت کردن تصاویر ثابت در پریمیر، بهتر است آنها را تا حد امکان بطور کامل پردازش کنید. این عمل به کاهش زمان رندر گرفتن کمک می‌کند. این راهکار ساده‌ترین و سریع‌ترین راه برای محیا کردن یک فایل در برنامه اصلی می‌باشد.

مراحل آماده کردن تصاویر ثابت قبل از ورود به پریمیر

  1. مطمئن شوید سیستم عامل شما از فرمت فایلی که استفاده می‌کنید، پشتیبانی می‌کند.
  2. ابعاد پیکسل را به رزولوشنی که شما در پریمیر استفاده خواهید کرد، تنظیم نمایید. چنانچه قصد دارید در آینده سایز تصویر را تغییر دهید، ابعاد آن را به گونه‌ای تنظیم کنید که در پروژه با بزرگ‌ترین اندازه تصویر، جزئیات بی‌کیفیت نشوند.
  3. برای دریافت بهترین نتایج، فایل‌ها را با کمترین اندازه فریم ایجاد کنید تا به افزایش اندازه تصویر در Premiere Pro نیاز نباشد. توجه داشته بابشد که تغییر اندازه یک تصویر به اندازه‌ای بزرگتر از اندازه اصلی می‌تواند sharpness تصویر را کاهش دهد. پس اگر قصد دارید یک تصویر را بزرگ‌تر کنید، آن را با فریمی بزرگ‌تر از فریم پروژه ایجاد کنید. برای مثال اگر می‌خواهید تصویری را 20% بزرگ‌تر کنید، پیش از ایپمورت کردن تصویر ثابت در پریمیر  تصویر را دو برابر اندازه فریم پروژه آماده کنید.
  4. قسمت‌هایی از تصویر که نمی‌خواهید در پریمیر پرو نمایش دهید را برش بزنید.
  5. چنانچه قصد شفاف کردن مناطقی از تصویر را دارید، یک کانال آلفا ایجاد کنید یا از ابزارهای شفاف‌سازی (transparency) در نرم‌افزارهای دیگر مثل Photoshop یا Illustrator  کمک بگیرید.
  6. چنانچه خروجی نهایی را برای نمایش روی تلویزیون استاندارد آماده می‌کنید، از از خطوط افقی نازک (مانند خطوط 1 پیکسل) برای تصاویر یا متون استفاده نکنید. زیرا ممکن است این خطوط به صورت نتایج نامنظم نمایان شوند. چنانچه مجبورید از خطوط نازک استفاده کنید، برای جلوگیری از بروز این مشکل یک slight blur را به گونه‌ای اضافه کنید که خطوط در هر دو فیلد ویدیو ظاهر شوند.
  7. با استفاده از قوانین نام گذاری صحیح فایل را ذخیره کنید. برای نمونه اگر می‌خواهید فایل را به پریمیر پرو در ویندوز اضافه کنید، از پسوند filename مناسب سه حرفی استفاده کنید.
  8. هنگام آماده کردن تصاویر ثابت در برنامه‌هایی نظیر فتوشاپ که از مدیریت رنگ پشتیبانی می‌کنند، اگر تصاویر را در یک فضای رنگی video-friendly مانند sRGB یا NTSC RGB آماده کنید، ممکن است رنگ‌ها بین نرم‌افزار اولیه و Premiere Pro سازگاری بیشتری داشته باشند.

ایمپورت کردن تصاویر ثابت در پریمیر از فتوشاپ و Illustrator

از Adobe Photoshop و Adobe Illustrator می‌توانید فایل‌ها و تصاویر موردنظرتان را به پریمیر ایمپورت کنید. در این حالت این امکان‌ را خواهید داشت که نحوه‌ی لایه‌بندی فایل‌های ورودی را کنترل کنید. از آنجایی که شفافیت به عنوان کانال آلفا سیو (Save) می‌شود، فضاهایی خالی (شفاف) فایل‌های غیر مسطح، هنگام ورود به پریمیر شفاف می‌شوند. در نتیجه این امکان را خواهید داشت تا بدون تلاش اضافه‌ای تصاویر ساکن را ایمپورت کنید و آنها را روی چیزی بیش از تراک‌ها و کلیپ‌های مختلف قرار دهید.

وارد کردن یک فایل لایه‌بندی شده فتوشاپ

وارد کردن فایل‌های لایه‌بندی شده فتوشاپ، استفاده از گرافیک موجود در فتوشاپ را آسان می‌کند. زمانیکه پریمیر پرو فایل‌های فتوشاپ را به صورت لایه‌های ادغام نشده (unmerged layers) وارد می‌کند، هر لایه در فایل، یک کلیپ مجزا در یک bin می‌شود. هر لایه با طول مدت زمان پیش فرضی که برای تصاویر ثابت در Preferences انتخاب کرده‌اید، وارد می‌شود.

لازم به ذکر است هنگام ایمپورت کردن تصاویر ثابت در پریمیر، ویژگی‌هایی نظیر transparency (کانال آلفا)، visibility، opacity، ماسک‌های لایه، لایه‌های تنظیم، افکت‌های لایه‌های مشترک، مسیرهای چینش لایه و ماسک‌های برداری وارد می‌شوند که در فایل اصلی نیز اعمال شده باشند. در این حالت فتوشاپ یک پس‌زمینه checkerboard را به صورت یک کانال آلفا (transparent) وارد می‌کند.

علاوه بر ایمپورت کردن تصاویر ثابت در پریمیر، می‌توانید فایل‌های حاوی ویدیو یا انیمیشن‌ها که در فتوشاپ در حالت timeline animation mode ذخیره شده‌اند را وارد کنید. از آنجایی که هر لایه با مدت زمان پیش فرض تصویر ثابت ایمپورت می‌شود، ممکن است ویدیو یا انیمیشن ورودی به پریمیر با سرعتی متفاوت از سرعت اصلی خود در فایل فتوشاپ، پخش شود.

جهت منطبق کردن سرعت کافیست پیش از ایمپورت کردن فایل‌های فتوشاپ در پریمیر، مدت زمان پیش فرض تصویر ثابت را تغییر دهید. برای مثال اگر انیمیشنی در فتوشاپ در 30 فریم بر ثانیه تولید ایجاد شود و نرخ فریم دنباله پریمیر برابر 30 فریم در ثانیه باشد، باید مدت زمان پیش فرض تصویر ثابت را در بخش تنظیمات پریمیر روی 30 فریم تنظیم کنید.

انتخاب نحوه ایمپورت کردن لایه در کادر محاوره‌ای Import Layered File

هنگامی که فایل لایه‌بندی شده‌ای که در فرمت‌های فتوشاپ ذخیره شده است را وارد می‌کنید. می‌توانید روش وارد کردن لایه‌ها در کادر محاوره‌ای Import Layered File را انتخاب کنید. گزینه‌هایی که در Import Layered File انتخاب می‌کنید، چگونگی تعریف لایه‌ها در ویدیو یا انیمیشن را هنگام وارد شدن به Premiere Pro مشخص می‌کنند. بعد از آنکه در کادر Import فایل فتوشاپ شامل لایه‌ها را برای وارد شدن انتخاب می‌کنید، کادر Import Photoshop Document برای شما باز می‌شود که راه‌های زیر را برای نحوه وارد کردن فایل به شما ارائه می‌دهد:

  • Merge All Layers: این روش، فایل را به عنوان یک کلیپ PSD تکی فشرده به پریمیر وارد می‌کند.
  • Merged Layers: تنها لایه‌هایی که شما انتخاب می‌کنید را به عنوان کلیپ تکی فشرده PSD به Premiere Pro  وارد می‌کند.
  • Individual Layers: فقط لایه‌هایی را که شما از لیست انتخاب می‌کنید را به یک bin که شامل یک کلیپ برای هر لایه منبع است، ایمپورت می‌کند.
  • Sequence: تنها هر کدام از لایه‌هایی که انتخاب می‌کنید را به عنوان یک کلیپ واحد وارد می‌کند. همچنین پریمیر پرو یک دنباله ایجاد می‌کند که شامل هر کلیپ در یک تراک جداگانه است و تمام آنها را در پنل پروژه bin آنها ذخیره می‌کند. با انتخاب Sequence شما این امکان را خواهید داشت که یکی از گزینه‌های زیر را از منوی “Footage Dimensions” انتخاب کنید:
    • Document Size: اندازه فریم‌های کلیپ‌ها را برای تطبیق با اندازه فریم مشخص شده در کادر محاوره‌ای Sequence Settings، تغییر می‌دهد.
    • Layer Size Matches: اندازه فریم کلیپ‌ها را با اندازه فریم لایه‌های منبع آنها در فایل فتوشاپ تظبیق می‌دهد.

توجه داشته باشید، زمانیکه لایه‌ای را به عنوان یک کلیپ تکی وارد می‌کنید، نام آن در پنل Project، شامل نام لایه و نام فایل اصلی آن می‌شود.

ایمپورت کردن تصاویر ثابت در پریمیر از نرم افزار Illustrator

Premiere Pro این قابلیت را به کاربران خود می‌دهد که محتوای نرم‌افزار ایلاستریتور (Illustrator) مبتنی بر مسیر (path-based) را به فرمت تصویری مبتنی بر پیکسل (pixel-based) که توسط پریمیر پرو مورد استفاده قرار می‌گیرد، تبدیل کنند. به این فرایند “rasterization” می‌گویند و ایمپورت کردن تصاویر ثابت در پریمیر از Illustrator را امکان‌پذیر می‌کند. کارهایی که می‌توانید پس از ایمپورت کردن تصاویر ثابت در پریمیر انجام دهید عبارتند از:

  • Premiere Pro به طور خودکار anti-aliases یا نرم‌سازی (smooths) لبه‌های محتوای Illustrator را انجام می‌دهد.
  • پریمیر پرو تمامی مناطق خالی را به یک کانال آلفا تبدیل می‌کند تا فضاهای خالی شفاف شوند.
  • چنانچه لایه‌های Illustrator در Premiere Pro ادغام شوند، می‌توانید با انتخاب کلیپ و انتخاب گزینه Edit> Edit Original لایه‎‌ها را ویرایش کنید.

وارد کردن تصاویر به عنوان دنباله تصویر

یکی از کارهایی که می‌توانید انجام دهید، وارد کردن یک انیمیشن موجود در یک فایل واحد، مانند یک GIF متحرک به پریمیر می‌باشد. همچنین این امکان را دارید تا دنباله‌ای از فایل‌های تصویر ثابت نظیر یک دنباله TIFF را وارد کنید و به صورت خودکار آنها را با یک کلیپ ویدیویی تکی ترکیب کنید. در این حالت هر تصویر ثابت یک فریم ویدیو محسوب می‌شود. انتخاب گزینه Sequence برای انیمیشن‌هایی که به صورت دنباله تصویری توسط برنامه‌های کاربردی مانند After Effects اکسپورت می‌شوند، مفید است.

مراحل تنظیم نرخ فریم برای ایمپورت دنباله تصاویر ثابت در پریمیر (still-image sequence)

  1. بخش Media را انتخاب کنید.
    • ویندوز: Edit> Preferences> Media
    • مک: Premiere Pro> Preferences> Media
  2. روی OK کلیک کنید.
  3. مطمئن شوید که نام فایل هر تصویر ثابت شامل ارقام عددی در انتها باشد که با رقمی که پسوند فایل دارد برابر است. برای مثال file000.bmp ،file001.bmp و غیره.
  4. گزینه File > Import را انتخاب کنید.
  5. محل اولین فایل شماره‌گذاری شده در دنباله را تعیین و انتخاب کنید.
  6. گزینه Image Sequence را انتخاب و روی Open (Windows) یا Import (Mac OS) کلیک کنید.
  7. پس از انتخاب Image Sequence، پریمیر پرو هر یک از فایل‌های شماره‌گذاری شده را به عنوان یک فریم در یک کلیپ ویدیویی تفسیر می‌کند.

تغییر اندازه تصاویر وارد شده در Premiere Pro

معمولا ایمپورت کردن تصاویر ثابت در پریمیر موجب می‌شود تصاویر نسبت به ویدیوهای ورودی رزولوشن بالاتری داشته باشند. از این رو هنگام نمایش در Timeline درپریمیر پرو به صورت برش خورده نمایش داده می‌شوند. برای رفع این مورد می‌توانید به طور مجزا اندازه کلیپ‌ها را برای مطابقت با اندازه فریم دنباله تغییر دهید.

هنگام استفاده از فرمان Set to Frame Size، رزولوشن پیکسل اصلی تصویر باقی می‌ماند. این امر به شما امکان می‌دهد وقتی روی یک تصویر زوم می‌کنید، وضوح بالاتری مشاهده نمایید. برای دستیابی به این حالت مراحل زیر را دنبال کنید:

  • روی یک تصویر در Timeline راست کلیک (ویندوز) و یا Control-click (Mac OS) کنید.
  • گزینه Set To Frame Size را انتخاب نمایید.

توجه داشته باشید که با انتخاب دستور Set To Frame Size، برای بهبود عملکرد پخش تنظیم Scale To Frame Size غیرفعال می‌شود.

جمع‌بندی

برای استفاده از هر نرم‌افزار و برنامه‌ای لازم است با تکنیک‌ها و ریزه‌‌ کاری‌های آن برنامه آشنا باش. پریمیر نیز از این قاعده مستثنی نیست. یکی از تکنیک‌های این برنامه ایمپورت کردن تصاویر ثابت در پریمیر می‌باشد که در این مقاله به آن پرداختیم. ابتدا مراحال آماده‌سازی برای ایمپورت کردن تصاویر ثابت در پریمیر را شرح دادیم. سپس به روش‌های مختلف ایمپورت کردن تصاویر ثابت در پریمیر پرداختیم. امیدواریم که با این آموزش بتوانید گامی در مسیر یادگیری بهتر این نرم‌افزار بردارید.

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوال شما توسط کارشناسان استودیو میم پاسخ داده خواهد شد

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آموزش ایمپورت کردن تصاویر ثابت در پریمیر”
درباره استودیومیم

تیم استودیومیم و تدوینگرشو با هدف گسترش دانش و هنر تدوین فیلم با پریمیر و درآمدزایی تدوینگران از سال 1392 مشغول به فعالیت شده. اکنون با برگزاری دوره های آموزش تدوین فیلم و دوره پریمیر و دوره افترافکت و سمینارهای کشوری در حوزه تدوین به فعالیت خود ادامه می دهد.

اطلاعات تماس