موشن گرافیک چیست؟

آیا تا به حال عبارت موشن گرافیک به گوشتان خورده است؟ یا برایتان سوال شده که موشن گرافیک چیست؟ این عبارت در لغت به معنای تصاویر متحرک می‌باشد، همانطور که از اسمش می‌توان فهمید، زیر مجموعه ای از طراحی گرافیک می‌باشد.

موشن‌گرافیک نوعی انیمیشن است با این تفاوت که تمرکز انیمیشن بر داستان سرایی است و موشن گرافیک بر حرکت دادن عناصر گرافیک تمرکز دارد و قصه‌گویی آن بسیار کم‌تر از انیمیشن است. در موشن گرافیک صدا، حرکت و طراحی گرافیکی به خوبی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. موشن گرافیک، علاوه بر اینکه به استفاده از دوربین، نور، فیلمبردار و بازیگر نیازی ندارد، می‌تواند پیام هایی را به مخاطب منتقل کند، همین امر باعث شده است که در خلق تبلیغات بسیار پرطرفدار باشد.

تاریخچه موشن گرافیک

حدود قرن بیستم، محتوای ویدیویی نیازمند سبک جدیدی شد که توانایی این را داشته باشد که بتواند پیام را به دور از مشکلات فیلم‌برداری به مخاطبان منتقل کند. همچنین در آن زمان بحث هزینه بالای فیلم‌برداری، بازیگران، هزینه بالای طراحی صحنه و … مورد توجه بود.

در همین حین در سال 1955 مخاطبان برای اولین بار با مدل جدید از ویدیو آشنا شدند که با به‌حرکت درآوردن المان‌های از پیش طراحی شده، دست کارگردان را برای هر کاری، باز می‌گذاشت. اینکار اولین بار در تیتراژ فیلم مردی با بازوی طلایی آلفرد هیچکاک، مشاهده شد.

انواع موشن گرافیک‌ها

اکنون برای این که بیشتر با موشن گرافیک آشنا شوید، قصد داریم به شما انواع آن را معرفی کنیم و مورد بررسی قرار دهیم.

ویدئورئال

به محتوای ویدیویی که در آن از فضاهای واقعی فیلم‌برداری می‌شود و اطلاعاتی را گزارش می‌دهد.، ویدیورئال گویند. در این سبک، از طرح گرافیکی ویژه‌ای استفاده نمی‌شود. در واقع محوریت اصلی و بار انتقال پیام توسط فیلم‌برداری، صدابرداری، صداگذاری و تدوین فیلم فراهم می‌شود.

ویدیو موشن

به محتوایی که از تلفیق فیلم‌برداری و گرافیک بدست می‌آید، ویدیو موشن می‌گویند. در این نوع با استفاده از گرافیک‌های مختلف، هم جذابیت را افزایش می‌دهند و هم اطلاعاتی را به نمایش می‌گذارند که با فیلم‌برداری قابل‌ارائه نیستند.

استاپ موشن

تکنیکی که برای ساخت آن از اشیای واقعی عکاسی می‌شود، استاپ موشن نام دارد. در این روش، اشیا یا کاراکتر طراحی شده بطور کم و جزیی جابجا و از حرکت آن عکاسی می‌شود. بعد از آن همه عکس‌های مورد نظر به ترتیب با استفاده از نرم‌‌افزار پشت سر هم قرار می‌گیرند تا به تماشاچی حس حرکت را القا کند.

موشن‌ گرافیک

«موشن» و «گرافیک» دو کلمه سازنده موشن گرافیک هستند و در معن ساده، گرافیکی است که دارای حرکت می‌باشد و از قابلیت هر دوی آنها برای انتقال پیام استفاده می‌شود. در این روش عموما از تصاویر واقعی استفاده نمی‌کنند و برای طراحی گرافیک آن از نرم‌افزارهای طراحی گرافیک همچون فتوشاپ و ایلاستریتور بهره می‌گیرند.

اینفو موشن

تکنیکی که برای انتقال محتوا در ویدیوهای اینفومشن مورد استفاده قرار می‌گیرد، اینفوگرافیک است. در حقیقت حرکت و گرافیک به نحوی استفاده می‌شوند که بتوان از تکنیک‌های اصلی اینفوگرافیک برای نمایش محتوا استفاده کرد.

انیمیشن

به ویدیوهایی که دارای کاراکتر ویژه و داستان مشخصی هستند و عمدتا به لایه‌های زیرین داستانی، روانی، احساسی و فلسفی شخصیت‌ها و پرسوناژها می‌پردازد، انمیمیشن می‌گویند. انیمیشن‌ها برخلاف موشن گرافیک کاراکتر محو می‌باشند.

ممکن است شما هم انواع موشن را در قالب ویدئوهای تبلیغاتی و فیلم‌های کوتاه در شبکه‌های مجازی مختلف دیده باشید. اکثر مخاطبین شبکه‌های اجتماعی ترجیح می‌دهند محتوای جذاب و متفاوت را دنبال کنند. از این‌رو موشن به دلیل جذابیت در استفاده از رنگ، شخصیت و فضای متفاوت کاربرد زیادی پیدا کرده است.

انواع موشن گرافیک‌ها

کاربردهای موشن گرافیک

موشن گرافیک علاوه بر تبلیغات، که یکی از مهم ترن و اصلی ترین آن هاست، کابرد های بسیار دیگری نیز دارد که در ادامه به برخی از آن ها میپردازیم.

  1. سینما و تلویزیون

استفاده از موشن گرافیک در دنیای سینما و تلویزیون جنبه سرگرمی دارد. علاوه بر انیمیشن ها، تیتراژ ابتدایی و پایانی بسیاری از فیلم ها و سریال ها موشن گرافیک است. همینطور، از موشن گرافیک میتوان برای ساخت تیزر فیلم ها استفاده کرد و به جرئت میتوان گفت این نوع از تبلیغ ها، بسیار تاثیرگزارتر هستند.

  1. استفاده از موشن گرافیک در شبکه‌های اجتماعی

از موشن گرافیک برای زیبایی سازی وب سایت و یا شبکه‌های اجتماعی خود میتوانید استفاده کنید تا مخاطب را بیشتر جذب کنید و اورا متقاعد کنید تا مشتری شما شود.

علاوه بر زیبایی، موشن گرافیک ها بسیار کم هزینه تر از انیمیشن یا تبلیغات رئال می باشند، زمان کمتری صرف ساختنشان میشود و از محدودیت کمتری در استفاده از امکانات برخوردارند در نتیجه می توانند بسیار خلاقانه باشند.

  1.  تولید محصولات آموزشی

امروزه از موشن گرافیک برای تولید محصولات آموزشی استفاده زیادی میشود و حتی میتوان گفت در آینده تعداد زیادی از محصولات دوره های آموزشی به شکل موشن گرافیک وارد بازار شوند. دلایل استفاده وسیع از موشن گرافیک در آموزش این است که یادگیری بسیاری از مباحث پیچیده با موشن گرافیک بسیار آسان می شود و به علاوه این گونه آموزش ها بسیار جذاب تر آموزش های عادی هستند و مخاطبان به آن ها علاقه بیشتری نشان می دهند.

  1. طراحی رابط های کاربری اپلیکیشن ها (ui/ux)

بسیاری از قسمت های متحرک، مانند منوها و تقریبا تمام ویدیوهایی که در اپلیکیشن ها استفاده شده اند، با موشن گرافیک ساخته شده اند.

  1. لوگوها

در ساخت تعداد زیادی از لوگوهای متحرک یا لوگوموشن‌هایی که در ابتدا و یا انتهای ویدیو ها می بیند، از لوگوموشن کمک گرفته شده است. این نوع از لوگوها، در دنیای مدرن امروزی بسیار محبوب هستند و تبدیل به یکی از استانداردهای هر کسب و کار شده اند.

استفاده از موشن گرافیک در شبکه‌های اجتماعی

نرم افزار های مورد نیاز در موشن گرافیک

برای رسم محتوای گرافیک متحرک، طراح به چند نرم افزار تخصصی در این زمینه نیاز دارد. این نرم افزار که در ادامه به معرفی آن ها میپردازیم، شامل نرم افزار های ویرایش کننده، افکت گذاری، صداگذاری، مدل سازی سه بعدی و مواردی از این قبیل میباشند.

  1. Adobe After Effects
  2. Adobe Premier
  3. Autodesk Maya or 3DS Max
  4. Apple Motion
  5. Final Cut pro
  6. Avid Xpress
  7. video scribe

کلام آخر

یک موشن گرافیک که به خوبی ساخته شده است نه ‌تنها توجه مخاطب را جلب می‌نماید، بلکه می‌تواند احساساتی در مخاطب بوجود آورد که او را به سمت کار شما جذب کند. موشن گرافیک امکانات زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید یک احساس خاص و در نتیجه پیام خود را به بیننده منتقل کنید. موسیقی تأثیرگذار، متن زیبا و عناصر بصری گیرا با هم می‌توانند به شما یاری دهند تا داستان تأثیرگذاری را روایت کنید.

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوال شما توسط کارشناسان استودیو میم پاسخ داده خواهد شد

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “موشن گرافیک چیست؟”
درباره استودیومیم

تیم استودیومیم و تدوینگرشو با هدف گسترش دانش و هنر تدوین فیلم با پریمیر و درآمدزایی تدوینگران از سال 1392 مشغول به فعالیت شده. اکنون با برگزاری دوره های آموزش تدوین فیلم و دوره پریمیر و دوره افترافکت و سمینارهای کشوری در حوزه تدوین به فعالیت خود ادامه می دهد.

اطلاعات تماس