آموزش تنظیمات صدا در پریمیر به روش Sync کردن

تنظیمات صدا در پریمیر از اصلی‌ترین کارهایی است که باید پیش از تدوین ویدیوها انجام دهید. برای تنظیم و تغییر صدا باید نویزها را حذف کنید تا به صدای خوبی در ویدیوها دست یابید. جهت ارائه بهترین صدا باید مجموعه فعالیت‌هایی را روی فایل مورد نظرتان انجام دهید که نیازمند ابزارهای پیشرفته می‌باشید. پریمیر ابزاها و گزینه‌های مختلفی برای تنظیمات صدا ارائه می‌دهد که در این مقاله تدوین‌گر شو قصد داریم به آموزش آنها بپردازیم.

نحوه‌ی پیکربندی تنظیمات صدا در پریمیر

حتی اگر بصورت پیشفرض تنظیمات صدای سخت‌افزار صوتی شما به درستی پیکربندی شده باشد، بازهم هنگام ویرایش ویدیو به ادیت صدا نیاز خواهید. اگر به نظر می‌رسد که تنظیمات صدا در پریمیر به درستی کار می‌کند، می‌توانید از این مرحله صرفنظر کنید. در غیر اینصورت برای دسترسی به تنظیمات مسیر زیر را دنبال کنید:

  • Edits> Preferences> Audio Hardware

توجه داشته باشید که نرم‌افزار پریمیر براساس دستگاه‌های صوتی که در Windows یا MacOS انتخاب کرده‌اید، صدای پیش فرض را انتخاب می‌کند. دستگاه‌های انتخابی در خروجی پیش‌ فرض باید در پایین پنل سخت افزار صوتی ظاهر شوند و دارای 3 گزینه قابل تغییر هستند که عبارتند از:

1- آیکون بلندگوهای موجود در سمت چپ تنطیمات صدا در پریمیر نمایانگر این است که کدام بلندگوی چپ ویا راست است. بطور پیش فرض این گزینه به درستی تنظیم می‌باشد. اما چنانچه قصد تغیییر آن را دارید، کافیست ابتدا آیکون بلندگو را روی گزینه دیگری درگ و سپس دراپ کنید.

۲-  برای اینکه اطمینان حاصل شود که هر بلندگو از کانال صحیح خارج می‌شود، باید نماد میانی برای تنظیمات ۵.۱ بلندگوی فراگیر قرار گیرد. در صورتی که تنظیمات 5.1 ندارید می‌توانید از این مورد صرفنظر کنید.

۳- آیکون‌های شماره‌ گذاری شده در سمت راست بیانگر این است که هر بلندگو از کدام کانال خارج می‌شود. اما در زمان کار با sequence چند کاناله، ممکن است بخواهید ترتیب آن را تغییر دهید.

وارد کردن کلیپ‌ها و ویژگی‌ Audio Channel Mapping

برای وارد کردن فایل‌ها به منظور انجام تنظیمات صدا در پریمیر باید آنها را در سربرگ Project بکشید(Drag) و رها(Drop) کنید. راه دیگر برای ایمپورت فایل‌ها این است که روی یک قسمت خالی از برگه Project راست کلیک کنید و Import را بزنید تا پنجره اکسپلورر باز شود. از این طریق می‌توانید پرونده مورد نظرتان را پیدا کنید. سازماندهی یکی از اصول مهم ویرایش و ادیت هر پروژه‌ای می‌باشد. بنابراین اطمینان حاصل کنید که برای ذخیره کردن پرونده‌های خود نوعی سیستم فولدر/bin دارید.

در ادامه دو روش مختلف برای ایمپورت کردن فایل‌ها معرفی می‌کنیم. توجه داشته باشید که این دو روش هم برای فایل‌های صوتی و هم فایل‌های ویدیویی قابل اعمال است، زیرا فایل‌های ویدیویی نیز ممکن است شامل چندین کانال صوتی باشند. چنانچه قصد همگام‌سازی یا sync کردن فایل‌های صوتی و ویدیویی را دارد، باید ابتدا مطمئن شوید که فایل‌های صوتی شما توسط ادوبی پریمیر به درستی تفسیر شده‌اند. در ادامه روند تفسیر فایل‌ها شرح می‌دهیم.

پریمیر چگونه فایل‌های صوتی را تفسیر می‌کند؟

زمانی کلیپ یا ویدیویی را ایمپورت می‌کنید، باید آنها را به درستی تهیه کنید تا در مراحل بعدی ادیت با مشکل مواجه نشوید. برای مثال، ممکن است فایلی از از یک recorder با ۲ کانال صوتی داشته باشید. زمانی که آن فایل را در برنامه وارد می‌کنید، پریمیر به صورت پیش فرض آن را به عنوان استریو تفسیر می‌کند. یعنی وقتی آن فایل را دراپ می‌کنید، هر دو روی یک تراک(track) قرار می‌گیرند. شاید هر دو کانال به خوبی پخش شوند، اما شما قادر به کنترل هر کانال به صورت مجزا نیستید. در حالی که این کار برای میکس یا ادیت ضروری می‌باشد.

ویژگی audio channel mapping از تنطیمات صدا در پریمیر برای جدا کردن چنین کانال‌هایی کاربرد دارد. به کمک این ویژگی می‌توانید متناسب با نیاز خودتان فایل‌های صوتی را تفسیر کنید. برای نمونه می‌توانید یک فایل استریوی 2 کاناله را به عنوان دو mono track ( مونو ترک) مجزا تفسیر کنید که می‌توانند به طور مستقل کنترل شوند.

تنظیمات صدا در پریمیر برای فایل‌هایی با بیش از ۲ ترک صوتی

در چنین حالتی قصد داریم تمام فایل‌های استریو خود را انتخاب و آنها را به عنوان ۲ مونو ترک تفسیر کنیم، زیرا دارای صدا از 2 میکروفون متفاوت هستند. در این حالت ساده‌ترین راه برای تنظیمات صدا در پریمیر جهت دسترسی به تفسیر مجدد فایل‌ها، استفاده از ستون Audio Info به منظور مرتب‌سازی فایل‌ها براساس نوع صوت آنها می‌باشد.

تمامی فایل‌های استریوی ۲ کاناله، با استفاده از این روش انتخاب می‌شوند. همچنین با استفاده از این روش می‌توانید برای تجزیه فایل‌ها با بیش از 2 کانال صوتی نیز استفاده کنید. بنابراین بعد از اینکه کلیپ‌های موردنظرتان را انتخاب کردید، همانطور که در حالت انتخاب هستند روی آنها راست کلیک کنید و از زیر گزینه Modify، گزینه‌ی Audio Channels را انتخاب نمایید تا برای شما منوی Mapping channel  نمایش داده شود.

با استفاده از منوی کشویی Clip Channel Format گزینه‌ی Mono را انتخاب کنید، سپس جهت تنظیمات صدا در پریمیر تعداد کلیپ‌های صوتی را به ۲ تغییر دهید، زیرا تعداد کلیپ‌ها و تعداد کانال‌های فایل باید با یکدیگر تطبیق داشته باشند.

تصوی زیر نمونه‌ای از mapping برای یک کلیپ با ۴ کانال صوتی را نمایش می‌دهد. در نتیجه تعداد کلیپ‌های صوتی نیز 4 می‌باشد.

پس از پایان کار از منوی audio channel mapping‌ روی OK کلیک کنید. توجه داشته باشید که همه‌ی فایل‌ها باید به درستی تفسیر شوند. تمامی تغییرات انجام شده در ستون Audio Info قایل رویت هستند.

با دراپ کردن همان فایل در sequence می‌بینید که در ۲ ترک قرار می‌گیرد. به این ترتیب بطور پیش فرض هر دو کلیپ با یکدیگر لینک می‌شوند. اگر می‌خواهید آنها را به صورت مستقل و جدا از هم انتخاب کنید، در بالا سمت چپ تایم لاین، روی uncheck the linked selection کلیک کنید. اکنون می‌توانید بطور مجزا هر کلیپ را ویرایش کنید.

نحوه‌ی همگام‌سازی (Sync کردن) صداها در تنظیمات صدا در پریمیر

پس از تفسیر و ادیت فایل‌های صوتی، می‌توانید به سراغ همگام کردن یا sync کردن آنها با ویدیو بروید. نکته قابل توجه این است که در صورتی به سراغ sync کردن فایل صوتی با ویدیو بروید که صدا از یک external recorder می‌آید. اگر صدا را مستقیماً در دوربین ضبط کرده باشید، نباید همگام‌سازی انجام دهید.

روشی که قصد دارید برای sync کردن به شما آموزش دهیم، ادغام کلیپ‌ها بر اساس In point می‌باشد. زیرا این روش یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای تنظیمات صدا در پریمیر محسوب می‌شود. ایده اصلی روش ادغام کلیپ‌ها براساس In point این است که در ویدیو و فایل‌های صوتی، زمان مشخصی را پیدا کنید. این زمان یا نقطه عطف، اغلب صدای بهم خوردن کلاکت در ابتدای برداشت یک فیلم می‌باشد. در صورتی که به درستی از کلاکت استفاده نشود ویا اصلا کلاکت بکار گرفته نشده باشد، sync کردن صدا بسیار دشوار می‌شود.

اگرچه ضبط صدا در بیشتر دوربین‌های مدرن انجام می‌شود اما در اغلب موارد از کیفیت پایینی برخوردار هستند و به آن “scratch track” می‌گویند. وجود ترک صوتی دوربین، یافتن نقطه‌ها در صدا را از external audio راحت‌تر می‌کند. برای شروع باید از همان برداشت، فیلم و فایل‌های صوتی را پیدا کنید.

زمان Sync کردن اگر کلاکت استفاده نشده باشد، چه کنیم؟

اما اگر از کلاکت استفاده نشده باشد، باید همه‌ی فایل‌های‌تان را به منظور یافتن کلیپ‌های ویدیویی و صوتی از همان برداشت صرفاً براساس آنچه می‌شنوید و می‌بینید، جستجو کنید.  همانطور که می‌بینید این روش اندکی دشوار است. در نتیجه اگر scratch audio ندارید و کلاکت در برداشت‌ها مورد استفاده قرار نگیرد، sync کردن همه چیز با توجه به تعداد پرونده‌ها، تقریباً غیرممکن خواهد بود.

برای مقابله با چنین شرایطی بهترین روش دنبال کردن دوربین، ضبط صدا و مطابقت دادن کلیپ‌ها می‌باشد. در صورتی که تقریبا به یک مقدار مساوی فایل ویدیویی و فایل صوتی داشته باشید، این روش می‌تواند موثر باشد. اگر تعداد فایل ویدیویی نسبت به تعداد فایل‌های صوتی کمتر باشد، تطبیق دادن آنها مشکل خواهد بود، زیرا بیشتر فایل‌های صوتی باید کنار گذاشته شود. در ادامه مراحل همگام‌سازی را بررسی می‌کنیم:

آموزش علامت گذاری با In Point برای تنظیمات صدا در پریمیر

زمانی که یک فایل صوتی متناسب با عکسبرداری دوربین یافتید، هر دو را در یک پوشه یا bin قرار دهید. سپس مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:

مرحله 1: مشخص کردن In Point در فایل ویدیو

با دوبار کلیک کردن روی فایل ویدیو آن را در مانیتور باز کنید. فریم به فریم فایل را باز کنید و نقطه به هم زدن کلاکت را بیابید. برای یافتن نقطه دو راهکار دارید:

  • در صورتیکه scratch track دارید، می‌توانید صدای بهم زدن کلاکت را گوش کنید.
  • اگر scratch track ندارید، از اولین فریم، جایی را که کلاپ بالایی کاملاً به قسمت پایین برخورد می‌کند را پیدا کنید.

زمانی که آن نقطه را یافتید، i روی کیبورد را فشار دهید تا به عنوان “In Point” مشخص شود.

مرحله 2: مشخص کردن In Point در فایل صوتی

سپس روی فایل صوتی دوبار کلیک کنید و به صدای کلاکت گوش دهید. معمولا می‌توانید صدای کلاکت را به شکل یک قله در موج صوتی پیدا‌ کنید. به محض یافتن فریم در صدا، حرف “T” را فشار دهید تا “In Point” را علامت گذاری کنید.

مرحله 1: ادغام فایل‌ها برای اعمال تنظیمات صدا در پریمیر

پس از اینکه هر دو In در نقاط مشخص شدند، هر دو فایل را انتخاب و روی آنها راست کلیک کنید. سپس گزینه Merge Clips را انتخاب نمایید. با اینکار منویی برای شما ظاهر می‌شود که می‌توانید In Points را انتخاب کنید. در نهایت اگر تنظیمات صدا در پریمیر به خوبی اعمال شده و رضایت دارید روی OK کلیک کنید تا فایل ادغام شده ایجاد گردد. همانطور که اشاره شد، ممکن است فایل‌ها بطور پیش فرض به یکدیگر link باشند، بنابراین در سمت چپ بالای پنل تایم لاین علامت دکمه Linked Selection را بردارید تا بتوانید هر کلیپ را به طور مستقل ادیت کنید.

توجه کنید از آنجایی که در این حالت صدا و فیلم‌ باهم پیوند ندارند، نباید صدا از sync خارج شود.

فرآیند علامت‌گذاری در T و ادغام کلیپ‌ها باید برای کلیه فایل‌های صوتی و تصویری که دارید تکرار شود. پس از اینکه همه فایل‌ها را با یکدیگر ادغام(Merge) کردید. می‌توانید به دلخواه آنها را  سازماندهی کنید تا برای ویرایش آماده باشند.

جمع‌بندی

در این مقاله به تنظیمات صدا در پریمیر به روش Sync کردن پرداختیم. چراکه یکی از مهم‌ترین بخش‌های تدوین فیلم تنظیمات صدا می‌باشد و عدم توجه به این بخش موجب می‌شود با وجود کیفیت و ادیت حرفه‌ای ویدیو، مخاطب استقبال چندانی از محتوای شما نکند. توصیه می‌کنیم از قصد آشنایی بیشتر با تمامی کاربردهای پریمیر دارید و می‌خواهید از این نرم‌افزار برای ایجاد ویدیوهای خود استفاده کنید، از دوره رایگان آموزش پریمیر که توسط مدرس حرفه‌ای تدوینگر شود تهیه شده، استفاده نمایید.

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوال شما توسط کارشناسان استودیو میم پاسخ داده خواهد شد

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آموزش تنظیمات صدا در پریمیر به روش Sync کردن”
درباره استودیومیم

تیم استودیومیم و تدوینگرشو با هدف گسترش دانش و هنر تدوین فیلم با پریمیر و درآمدزایی تدوینگران از سال 1392 مشغول به فعالیت شده. اکنون با برگزاری دوره های آموزش تدوین فیلم و دوره پریمیر و دوره افترافکت و سمینارهای کشوری در حوزه تدوین به فعالیت خود ادامه می دهد.

اطلاعات تماس