No products in the cart.
پریمیر یا ادیوس؟ این جنگ همیشه بین کاربرای این دو کمپانی یعنی Adobe و Grass Valley بوده، هست و خواهد بود. این نوع جنگها فقط مختص به یه نرم افزار یا یه سری کمپانیای خاص نیس. مثلا اون کسایی که عکاسی میکنن مدام دارن با هم جنگ میکنن که Canon بهتره یا Nikon ؟ یا اون کسایی که کار موسیقی انجام میدن توی انتخاب نرم افزار مردد میشن. اونا میخوان بین FL Studio و Cubase و Studio One بالاخره یکی رو انتخاب کنن.
طبیعتا این دو تا نرم افزار تدوینم از این قضیه مستثنی نیستن. ما قصد نداریم بگیم کدوم نرم افزار بهتره فقط میخاییم بگیم هر کدوم چه ویژگی هایی دارن.
همانطور که گفتیم قرار نیست از بین پریمیر یا ادیوس بگوییم کدام یک بهتر است. در این قسمت قصد داریم با بررسی ویژگیهای اصلی و کاربردی پریمیر یا ادیوس مقایسه کاملی از این دو نرمافزار به شما ارائه دهیم.
نرمافزار پریمیر یکی از بهترینهای تدوین غیر خطیه که، تدوینگرا و کلیپ سازای زیادی رو به سمت خودش کشیده. پریمیر برگ برندهای بنام لینک شدن با افتر افکت داره. این آپشن فوق العاده، ما رو از شر اکسپورت گرفتنای پیاپی خلاص میکنه. خیلی راحت با یه کلیک همون فیلمارو با همون طول و با همون چیدمان میبره توی افترافکت. ما میتونیم یه کامپوزیشن با همون اطلاعات بسازیم و تغیراتی که روی ویدئوها دادیم توی نرم افزار پریمیر هم اعمال میشه.
این یکی از بزرگترین برگای برنده ایه که پریمیر داره که اون هم مدیون اینه که متولد Adobe هست. بخاطر همین خیلی راحت با بقیه ادوبی ها لینک میشه.
پریمیر نرمافزاریه که اکثر پلاگینای افتر افکت روش جواب میده مثل پلاگینای Magic Bullet و یا پلاگین Twixtor که ما میتونیم خیلی راحت کامپوزیشن افترافکتمونو بیاریم توی پریمیر صداگذاری یا هر ویراییش دیگهای رو هم که لازم داشته باشه انجام بدیم. ما میتونیم خیلی راحت بدون هیچ خطایی با موضوع Plugin Missed کارمون رو به پایان برسونیم. یا حتی اگه فقط کارمون توی پریمیر باشه خیلی راحت از پلاگینای افتر افکت استفاده کنیم و لذت ببریم.
کمپانیهایی که برای نرمافزارای تدوین پلاگین تولید میکنند تمایل بیشتری به همکاری با Adobe دارن و یا اگه با Grass Valley هم کار بکنن ممکنه همکاریشون تداوم نداشته باشه. مثال من پلاگینهای شرکت Red Giant هست که جذابترین آنها برای تدوینگرا پلاگین Plural Eyes هست که غالبا از اون استفاده میکنن و مربوط به سینک صدا و تصویر هست، این پلاگین فقط تا ورژن ۶ نرمافزار ادیوس جواب میده و توی ورژنای بعدی روی ادیوس نصب نمیشه.
ولی همچنان که ورژن ۲۰۱۸ پریمیر موجوده این پلاگین هم روی اون جواب میده. Red Giant چون عمده ی فعالیتش روی افترافکته و با کمپانی Adobe خوب داره کار میکنه بنظر نمیاد هیچوقت استفادهی Plural Eyes در پریمیر متوقف بشه.
ولی هستن کمپانیهایی که با هر دو کمپانیه Adobe و Grass Valley به طور همزمان و موازی کار کنن مثلا New Blue یا Film Impact پلاگینایی هستن که روی هر دو نرمافزار جواب میدن و به خوبی هم کار میکنند.
موردی که میشه بعنوان ضعف نرم افزار پریمیر ازش صحبت کرد سنگین بودن نرمافزار هست. که خوب البته در مقایسه با ادیوس اینطور هست چون ادیوس نرم افزار نسبتا سبک تریه. توی شرایط مساوی با یه سیستم و یه رم و سی پی یو ما وقتی داریم با ادیوس تدوین میکنیم خیلی دیرتر به رندر نیاز پیدا میکنیم. غالبا میتونیم به صورت Real Time افکتی که اعمال کردیم و داریم تنظیماتشو تغیر میدیم ببینیم. ولی در پریمیر باید حتما رندر بگیریم بعد نتیجه رو ببینیم چون تصویر گیر میکنه و ما متوجه تغیراتی رو که روی افکت ها اعمال کردیم نمیشیم.
از میان پریمیر یا ادیوس در کل برای کسایی که با نرم افزارای ادوب کار میکنن یکم سخته تا به ادیوس عادت کنند. منوها و گزینهها و جایگذاری ایکونها همش متفاوت از ادوبه ولی توی پریمیر منوها و گزینهها کاملا شبیه نرمافزار دیگه از کمپانی ادوب هست.
این موضوع شبیه بودن منو مسالهی آنچنان مهمی نیست. ولی خوب به هرحال برای افرادی که مدام با نرمافزارای ادوبی کار میکنند میتونه مهم باشه. چون جایگذاری گزینهها و منوها متفاوت هست.
موضوع بعدی که در میان پریمیر یا ادیوس خیلی مهمه مبحث Multi Camera در این دو نرمافزار هست. توی ادیوس ما خیلی راحت فقط با زدن دکمهی F8 به حالت چند دوربینه یا Multi Camera سوییچ میشیم. برای خروج از این حالت هم کافیه یکبار دیگه همون کلید F8 رو بزنیم. ولی توی پریمیر این پروسه یه مقدار مشکل تره.
این مراحل یه مقداری طولانی و سخته ولی نرم افزار ادیوس این کارو با یه کلید از صفحه کلیدمون برامون انجام میده.
نکته بعدی برای اون افرادیه که تدوین حرفهای میکنند و یا میخوان یه تدوینگر حرفه ای بشن. کیفیت خروجی و Export پریمیر هست که کاملا با چشم غیر مسلح هم مشخصه که کیفیت پریمیر بهتره. گفتنی است که حجمهای خروجی یکم بیشتر میشه ولی این حجم بیشتر به کیفیت بالاترش می ارزه.
ما میتونیم سکانس پریمیرمون رو مستقیما توی نرمافزار Adobe Media Encoder باز کنیم. اونوقت با اقیانوس فرمت ها و کدک (codec) های بی نظیر روبه رو میشیم. میتونیم با هر فرمت و استانداردی که خواستیم از ویدئومون اکسپورت بگیریم. ادیوس متاسفانه از نعمت مدیا انکودر محرومه!
در نهایت این شمایید که تصمیم میگیرید بین پریمیر یا ادیوس کدوم نرم افزار رو انتخاب کنید. ما اصلا قصد نداریم بگیم کدوم بهتره و کدوم بدتره. شما بسته به نیازتون و همینطور علاقه تون به هر کدوم از این نرم افزارا بهترینش رو انتخاب میکنید. این انتخاب لزوما به این معنی نیس که اون یکی بده بلکه فقط شما انتخابش کردید. امیداریم بتونید نیازتونو بشناسید و بهترین نرمافزار را متناسب با نیازتون انتخاب کنید
بیشتر بخوانیم
آموزش ایمپورت کردن تصاویر ثابت در پریمیر
نرمافزار پریمیر یکی از کاملترین برنامههای تدوین فیلم میباشد که تا به امروز در بازار موجود میباشد. با استفاده از این نرمافزار قادر به انجام کارهای خارق العادهای خواهید بود. […]تفاوت های پریمیر و افترافکت در چیست؟
زمانی که میخواهید یک محتوای ویدیویی را پردازش، تدوین یا ویرایش کنید، باید با در نظر گرفتن ویدیو خود و ادیتی که قصد دارید روی آن ویدیو اعمال کنید، نرمافزاری […]آموزش تنظیمات صدا در پریمیر به روش Sync کردن
تنظیمات صدا در پریمیر از اصلیترین کارهایی است که باید پیش از تدوین ویدیوها انجام دهید. برای تنظیم و تغییر صدا باید نویزها را حذف کنید تا به صدای خوبی […]اصلاح رنگ ویدیو در پریمیر یک آموزش جامع برای مبتدیان
اصلاح رنگ (Color correction) یکی از مهمترین موارد تاثیرگذار روی کیفیت ویدیوها میباشد. چه ویدیویی به سبک خانگی فیلمبرداری شده باشد و بیش از حد زرد رنگ به نظر برسد، […]تیم استودیومیم و تدوینگرشو با هدف گسترش دانش و هنر تدوین فیلم با پریمیر و درآمدزایی تدوینگران از سال 1392 مشغول به فعالیت شده. اکنون با برگزاری دوره های آموزش تدوین فیلم و دوره پریمیر و دوره افترافکت و سمینارهای کشوری در حوزه تدوین به فعالیت خود ادامه می دهد.
1 بهمن 1401
سلام.چرا سایتتون بروز نیست
19 بهمن 1401
سلام وقتتون بخیر
مشکلی پیش اومده؟
بفرمایید تا بنده راهنماییتون کنم.