چگونه خطای Cached Preview در افترافکت را رفع کنیم؟

وجود خطا در هر نرم‌افزاری طبیعی است، پس بروز مشکلات مختلف در افترافکت نیز جای هیچ نگرانی ندارد. در این مقاله قصد داریم به یکی از مشکلات رایج افترافکت یعنی خطای Cached Preview بپردازیم. در ادامه به شما نحوه رفع این مشکل را به صورت کامل و دقیق آموزش خواهیم داد. قطعا شما برای رفع خطای Cached Preview وارد صفحه وب سایت ما شده‌اید، اما بهتر است به جای اینکه ابتدا به رفع این خطا بپردازیم، درمورد دلیل بروز این خطا صحبت کنیم.

خطای Cached Preview چیست؟

نحوه پیش نمایش محتویات در نرم‌افزار افترافکت با ایجاد فایل‌های ویدئویی موقت که در دستگاه شما ذخیره شده‌اند، صورت می‌گیرد. این فایل‌ها به عنوان فایل‌های پیش نمایش cached شناخته می‌شوند که دو نوع Disk Cache و RAM Cache دارد.

  • Disk Cache : فایل‌های ویدئویی موقتی هستند، که در پس زمینه رندر شده‌اند در حالیکه شما در برنامه افترافکت کار می‌کنید.
  • RAM cache : فایل‌های RAM cache فایل‌های ویدئویی پیش نمایش هستند که افترافکت زمانی که شما spacebar را می‌زنید، پخش می‌شوند.

مشاهده خطای ‘Cached Preview Needs 2 or More Frames to Playback’ در بیشتر مواقع بدلیل این است که در حافطه یا RAM شما فضای کافی برای بارگذاری این فایل‌های ویدئویی وجود ندارد. همانطور که می‌دانید After Effects از RAM برای پخش فایل‌های پیش نمایش استفاده می‌کند. در نتیجه به شما پیشنهاد می‌کنیم که حداقل ۸ گیگابایت رم یا حافظه رم داشته باشید.

راه‌ حل‌های رفع خطای Cached Preview در After Effects

در این بخش آموزش گام به گام رفع خطای Cached Preview در افترافکت را شروع می‌کنیم:

1- پاک کردن حافظه RAM Cache

پاک کردن رم اولین کاری است که باید انجام دهید. این کار باعث می‌شود، هر فایل پنهان حافظه موقت که به طور متداول در حافظه شما ذخیره شده است، از بین برود. برای پاک کردن حافظه به Edit> Purge> All Memory بروید. این کار RAM cache شما را از ابتدا بازنشانی می‌کند.

2- خالی کردن disk cache

برای رفع خطای Cached preview می‌توانید خالی کردن disk cache خود را نیز امتحان کنید. برای خالی کردن دیسک کش به Edit>Purge>All Memory & Disk Cache بروید. این روش هم RAM و هم Disk Cache را پاک خواهد کرد.

3- تغییر رم رزرو شده برای برنامه‌های دیگر  (RAM reserved for other applications)

افترافکت به شما اجازه تنظیم رم مورد استفاده‌اش را می‌دهد. تنظیم مقدار رم مورد استفاده هنگام استفاده از چند برنامه بسیار مهم است. به قسمت After Effects>Preferences>Memory بروید و از منوی باز شده مقدار ‘RAM reserved for other applications’ را به تعداد کم تغییر دهید.

4- بستن برنامه‌های غیر ضروری

افترافکت برای حافظه رقابت نمی‌کند، بنابراین اگر برنامه‌های زیادی در دستگاه شما باز است، ممکن است لازم باشد آنها را ببندید.

5- تغییر کیفیت پیش نمایش

برای کاهش کیفیت پیش نمایش باید اندازه فایل نوشته شده روی رم را کاهش دهید. این امر به رفع خطای Cached Preview کمک می‌کند. برای تغییر اندازه فایل در پایین پانل ترکیب، منو را بزنید. به طور پیش فرض آن باید روی ‘Auto’ تنظیم باشد. اگر پروژه پیچیده‌ای دارید که رندر نمی‌کند، به جلو بروید و این را به نیم، یک سوم یا یک چهارم کاهش دهید.

6- افزایش سایز disk cache

گاهی اوقات ممکن است به مشکلی برخورد کنید که در آن دیسک کش شما به اندازه کافی فضا نداشته باشد تا به طور موثر در پس زمینه رندر بگیرد. برای رفع آن به After Effects>Preferences>Media & Disk Cache بروید. بعد از مشاهده پنجره، سایز دیسک کش خود را افزایش دهید.

۷- غیر فعال کردن Reduce Cache Size When System is Low on Memory

بعضی از افراد با مراجعه به After Effects>Preferences>Memory و برداشتن حالت انتخاب دکمه‌ی ‘Reduce cache size when system is low on memory’، در رفع خطای Cached Preview موفقیت پیدا کرده‌اند.

8- تغییر موقعیت disk cack

قرار دادن فایل‌های پروژه و disk cache در یک درایو، یکی از رایج‌ترین مشکلات افراد در هنگام رندر گرفتن در After Effects است. به شما پیشنهاد می‌کنیم disk cache و فایل‌های پروژه‌تان را در دو درایو مجزا قرار دهید. برای تغییر محل ذخیره‌سازی دیسک خود کافیست به بخش After Effects > Preferences > Media and Disk Cache بروید و در زیرDisk Cache گزینه ‘Choose Folder’ را انتخاب کنید.

۹- ذخیره کردن و بستن افترافکت

گاهی اوقات رفع خطای Cached Preview با بسته شدن افترافکت و باز کردن آن حل می‌شود. اما احتمال ظاهر شدن دوباره این خطا وجود دارد.

۱۰- پاک کردن Database و Cache

اگر با پاک کردن RAM Cache و خالی کردن disk cache هنوز هم خطای Cached Preview را مشاهده می‌کنید جای نگرانی نیست. به بخش After Effects > Preferences > Media and Disk Cache بروید و تلاش کنید پایگاه داده و Disk Cache را پاک کنید. در پنجره باز شده ‘Clean Database & Cache’ را بزنید.

11- تنظیم مساحت کار به طول مناسب

گاهی اوقات می‌توان خطای Cached Preview را با تنظیم مساحت کار خود به طول مناسب که نیاز است باشد، رفع کنید. شما می‌توانید با استفاده از کلیدهای B و N  شروع و پایان منطقه کار خود و پیش نمایش خود را بسیار سریع تغییر دهید.

12- سازماندهی کردن پروژه

در هنگام پایان کار از خودتان بپرسید آیا پروژه خود را در یک راه کارآمد و عملی سازماندهی کرده‌اید. یک پروژه با صدها فایل pre-comps و غیر ضروری باید از یک سازماندهی بهره‌مند شود. شروع یک کار سنگین بدون سازماندهی، یک راه سریع برای از بین بردن یک پروژه است. درواقع ممکن است برای طرح‌ریزی پروژه‌تان وقت زیادی صرف کرده‌ باشید و ممکن است در صورت روبرو شدن با خطای Cached Preview پروژه شما به پایان نرسد.

۱۳- بهینه کردن افکت‌ها

قبل از اینکه پروژه خود را رها کنید، سعی کنید افکت‌هایی که ممکن است برای پروژه‌تان غیر ضروری و بدون استفاده باشد را تغییر دهید.

14- بهینه کردن سیستم کامپیوتری

اگر پروژه خود را بهینه‌سازی کرده‌اید و تمام راه‌های احتمالی گفته شده را امتحان کرده‌اید و هنوز خطای Cached Preview را  دریافت می کنید، ممکن است زمان به روز رسانی سخت‌افزار شما فرا رسیده باشد. اولین قطعه برای ارتقا قطعا RAM سیستم شما خواهد بود. مطمئنا ارتقاء سیستم هزینه‌ای بدنبال دارد، اما اگر شما هر روز با افترافکت کار می‌کنید، قطعا ارزش آن را دارد.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم دلیل بروز خطای Cached Preview را برای شما شرح دهیم تا بطور کامل با آن آشنا شوید و پیش زمینه‌ای در ارتباط با این خطا داشته باشید. سپس تمام راه‌های ممکن برای رفع خطای Cached Preview را به شما معرفی کردیم تا هنگام مواجه با آن دیگر نگرانی نداشته باشید و بدون نگرانی برای از بین رفتن پروژه بتوانید برای رفع آن اقدام کنید. چنانچه نیازمند یادگیری دقیق‌تر این نرم‌افزار هستید می‌توانید با تهیه دوره آموزش صفر تا صد افترافکت مهارت خود در این نرم‌افزار را ارتقا دهید.

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوال شما توسط کارشناسان استودیو میم پاسخ داده خواهد شد

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “چگونه خطای Cached Preview در افترافکت را رفع کنیم؟”
درباره استودیومیم

تیم استودیومیم و تدوینگرشو با هدف گسترش دانش و هنر تدوین فیلم با پریمیر و درآمدزایی تدوینگران از سال 1392 مشغول به فعالیت شده. اکنون با برگزاری دوره های آموزش تدوین فیلم و دوره پریمیر و دوره افترافکت و سمینارهای کشوری در حوزه تدوین به فعالیت خود ادامه می دهد.

اطلاعات تماس