آموزش فید و دیزالو در پریمیر

یکی از پر استفاده ترین تکنیک های تدوین فیلم که اسم های متفاوتی دارهفید و دیزالو است. فید (Fade) یعنی ترکیب 2 تصویر و یا صدا در یکدیگر که به تدریج تصویر A توی تصویر B محو میشه. حال اگر این تکنیک برای 2 تصویر استفاده بشه به اون دیزالو میگن. یکی از مهم ترین استفاده های دیزالو نشان دادن گذر زمان است. نمیشه از دیزالو به سادگی گذشت چون یکی از اصلی ترین روش های تدوین فیلم است. برای نمونه در فیلم مکانی در آفتاب که آقای جورج استیونز کارگردانی که در سال 1951 ساخته شده دیزالو (Dissolve) تاثیر بسیار زیادی در موفقیت آن داشته است. در ادامه این مقاله آموزش فید و دیزالو در پریمیر رو خواهیم داشت.

نحوه اجرای فید و دیزالو در پریمیر

فید برای روی تصویر و صدا اجرا می شود که در این بخش بطور آموزش خواهیم داد.

فید تصویر در پریمیر

فید کردن تصویر در پریمیر یعنی اینکه تصویرمون به تدریج محو بشه تا جاییکه که Opacity و یا شفافیت اون به صفر برسه. ترنزیشن  مخصوص این کار Cross Dissolve است.

فید صدا در پریمیر

یکی از مراحل فید و دیزالو در ریمیر فید صدا می باشد. فید کردن صدا یعنی اینکه توناژ و یا Level صدامون رو به تدریج کم یا زیاد کنیم. ترنزیشن مخصوص این کار توی پریمیر Constant Power نام داره.
آموزش فید و دیزالو در پریمیر

روش های (Fade) تصویر و صدا

در آموزش فید و دیزالو در پریمیر ما به دو روش میتونیم این کار رو انجام بدیم که عبارتند از:

روش اول:

اولین و ساده ترین روش فید و دیزالو در پریمیر اینه که یکم لایه مربوط به صدا و تصویر فایل رو توی تایم لاین بزرگ کنیم. اسکرول موس به سمت بالاحرکت دهیم . بعد از اینکه تایم لاین را بزرگ کردیم یک خط صاف وسط صداها و یک خط صاف هم بالای ویدیو ها میبینیم.

روش دوم:

روش دوم آموزش فید و دیزالو در پریمیر به این صورته که ما باید از پنل افکت کنترل (Effect Control) عملیات فید رو انجام بدیم. برای ویدیو باید روی لایه ویدیو (توی تایم لاین) کلیک کنیم و بعد در قسمت افکت، Opacity کنترل را کم یا زیاد می‌کنیم.

برای صدا هم باید روی لایه صدا (توی تایم لاین) کلیک کنیم و بعد توی , افکت کنترل Level صدا رو کم یا زیاد کنیم.

فید و دیزالو در پریمیر

کم رنگ شدن انتهای ویدئوها

اگه بخواهیم آخر ویدیو هامون به تدریج کم رنگ بشه و به صفر برسه میتونیم مراحل زیر را انجام دهیم:

  1. کلید Ctrl رو روی کیبورد بگیریم و سپس روی دو جای مختلف از اون خط  کلیک چپ کنیم.
  2. بعد از اینکه نقطه ها روی خط ایجاد شدن (اسم این نقطه ها کی فِریم هست) میتونید کی فریم دومی رو تا آخر ویدیو بکشید. با این کار ویدیو  مد نظرمون به تدریج محو میشه و در نهایت Opacity به صفر می رسه.

با شرکت در دوره رایگان پریمیر که در 23 جلسه ضبط شده است میتونید نرم افزار پریمیر رو خیلی راحت یاد بگیرید و مقدمات تبدیل به یک تدوینگر حرفه ای رو برای خودتون فراهم کنید.

پاسخگوی سوالات شما هستیم

سوال شما توسط کارشناسان استودیو میم پاسخ داده خواهد شد

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آموزش فید و دیزالو در پریمیر”
درباره استودیومیم

تیم استودیومیم و تدوینگرشو با هدف گسترش دانش و هنر تدوین فیلم با پریمیر و درآمدزایی تدوینگران از سال 1392 مشغول به فعالیت شده. اکنون با برگزاری دوره های آموزش تدوین فیلم و دوره پریمیر و دوره افترافکت و سمینارهای کشوری در حوزه تدوین به فعالیت خود ادامه می دهد.

اطلاعات تماس