No products in the cart.
بشر ماهیتی تقلید کار دارد و با نگاهی گذرا به اختراعات و اتفاقات رخ داده در طول حیات بشر به راحتی می توان به این موضوع پی برد. از بدو تولد انسان شروع به تکرار رفتار دیگران می کند و این عادت را تا انتهای زندگی به همراه خود حفظ می کند. اما در همه شرایط این کار سود بخش نیست به خصوص در شرایطی که نیاز به خلاقیت و تفکر باشد. تقلید زیاد حس نوآری را از انسان می گیرد. شرایط زمانی بدتر می شود که این عادت وارد هنر نیز بشود جایی که پایه و اساس آن بر مبنای خلاقیت، ابتکار و خلق آثاری جدید است.
بخشی از هنر، صنعت سینما و فیلم سازی است جایی که در آن یک ایده و فکر را به تصویر در می آورند. در این صنعت در سال های اخیر هنر واقعی جای خود را به فروش بالا و موفق در گیشه داده که در نتیجه آن برخی از فیلم های بزرگ هرگز آن طور که باید دیده نشدند در حالی که فیلمهای واقعاً وحشتناکی در گیشه رشد کردند. با این حال، برخی از فیلمهای عالی آنقدر موفق بودند که ناخواسته به تقلیدهای نامناسب منجر شدند. در ادامه با 10 فیلم که تاثیر منفی بر سینما گذاشت همراه ما باشید.
در اوایل دهه 2000، فیلمهای کمدی که فاقد قدرت ستارگان دهه 90 بودند، تبدیل به آثاری مملو از شخصیتهای مسخره و غیرواقعی شدند. با وجود اینکه بازیگران و فیلمهای بزرگی از دوران ظهور کردند، اما حتی غولهای کمدی مانند “ادی مورفی” نیز در دهه 2000 با مشکل مواجه شدند.
باکره 40 ساله از 10 فیلم که تاثیر منفی بر سینما گذاشت می باشد و این روند را کاملاً تغییر داد. فیلم روحانگیز و واقعگرایانه بود. داستان فیلم به همراه طنزی سرزنده و به دور از خستگی پیش می رفت. خیلی زود، هالیوود شروع به تقلید از این فرمول کرد و فیلم های زیادی با این شیوه داستان پردازی ساخته شدند.
علاءالدین یکی دیگر از 10 فیلم که تاثیر منفی بر سینما گذاشت، میباشد. انیمیشن ها برای تثبیت موفقیت خود به بازیگران مشهوری که صداپیشگی شخصیت ها را انجام دهند متکی نبودند. صنعت انیمیشن اساسا جزیره ای مستقل در دنیای هالیوود بود که صداپیشگان حرفه ای و کارکشته ای را در خود جای داده بود. موفقیت “رابین ویلیامز” در نقش “غول چراغ جادو” آنقدر چشمگیر بود که هالیوود شروع به انتخاب هر کمدینی بدون توجه به تجربه آن ها در صداپیشگی را برای فیلم های انیمیشن کرد. در حال حاضر اکثر انیمشن های هالیوود جایی برای ستاره های سینما با اعتبار گویندگی پایین شدند و در مقابل، کهنه سربازان صداگذاری به حاشیه رانده شدند.
“کوئنتین تارانتینو” با فیلم داستانیه سرد و نامتعارف “Pulp Fiction” جزء 10 فیلم که تاثیر منفی بر سینما گذاشت، است و فیلمسازی را برای همیشه تغییر داد. پر از دیالوگهای تند و تیز و ارجاعات زیادش به فرهنگ عامه، به فیلمی تبدیل شد که هنگام ساخت درامهای جنایی باید از آن تقلید کرد. برخی از بزرگان این ژانر مانند “مارتین اسکورسیزی” از این کار خودداری کردند، اما بیشتر فیلمهای جنایی در طول دهه 2000 کاملا از سبک تارانتینو پیروی کردند، به طوری که فیلمهای سبک “پالپ فیکشن” به یک ژانر فرعی در ژانر جنایی تبدیل شدند. به اعتراف خودش، از پدید آمدن چنین سبکی در سینما احساس خوشحالی می کند.
ایده ساده بود، همه قهرمانان مارول که به استودیوهای دیگر تعلق نداشتند را در یک فیلم کنار هم قرار دهند تا داستانی جدید را شروع کنند. موفقیت “The Avengers” از فیلم هایی که تاثیر منفی بر سینما گذاشت بر اساس سادگی ایده آن بود. انتقام جویان با شکستن یک میلیارد دلار در هفته اول، نقطه عطفی را در سینما رقم زدند. و این بود که دیگر کمپانی ها هم به فکر ساخت چنین دنیایی افتادند.
تأثیر هری پاتر و سنگ جادو دوچندان بود. موفقیت فیلم ناشران را بر آن داشت تا روی پروژههای فانتزی که به سختی شبیه به هری پاتر بودند سرمایه گذاری کنند. پس چاپ کتاب هایشان نیز به دنبال کمپانی هایی که خودشان هم خواستار داشتن حق ساخت داستان هایی مانند هری پاتر بودند می رفتند. نتیجه آن ساخت فیلم هایی است مانند “Twilight” ، “The Maze Runner” و بیشمار فیلم دیگر که همگی سعی در شکست دادن هری پاتر داشنتد و هرگز هم موفق نشدند.
سال ۱۹۹۹ مسلماً بزرگترین سال در تاریخ فیلم سازی معاصر بود. فیلم هایی مانند “زیبای آمریکایی”، “حس ششم” و “فضای اداری” برای بهترین بودن این سال کافی بودند. سپس ماتریکس ساخته شد.
ماتریکس از 10 فیلم که تاثیر منفی بر سینما گذاشت میباشد و آینده سینما را از لباس گرفته تا جلوه های ویژه از جمله تکنیک “انجماد زمان” را به دنیا معرفی کرد. در دهه بعد، هر فیلم اکشنی که ساخته می شد حداقل یک ادای احترام به ماتریکس داشت. این تقلید ها آن قدر زیاد شده بود که حتی دوستداران سینما تکنیک “انجماد زمان” را به نام تکنیک “تاخیر گلوله ماتریکس” می شناختند .
فیلم های بزرگی نیز قبل از آرواره ها وجود داشتند، اما پس از هیجان و حس دلهوره ایجاد شده در این فیلم، پس از آن هر فیلمی که در چنین ژانر هایی ساخته می شد با استانداردهای آرواره ها قضاوت می شد. به عبارت ساده تر، آرواره بود که بلاک باستر را به دنیا معرفی کرد.
جنبه منفی این ابداع زمانی آشکار می شود که در هالیوود به جای آن که یک فیلم خودش تبدیل به یک بلاک باستر شود، سعی می شود با انجام برنامه ریزی های لازم سالانه تعدادی فیلم این چنینی تولید شود بدون توجه به این موضوع که اصلا آن فیلم ارزش بلاک باستر شدن را دارد یا خیر. بیشتر فیلم هایی که تلاش می کنند فیلم های پرفروشی باشند، هنر ظریف در سینما را با به کارگیری جلوه های ویژه و قصه گویی ساده کنار می زنند.
هنگامی که داستان اسباب بازی از فیلم هایی که تاثیر منفی بر سینما گذاشت در سال 1995 اکران شد، تمام دنیای انیمیشن سازی را برای همیشه تغییر داد. اواخر دهه 80 عملاً مشخص شده بود که در آینده قرار است فیلمی کاملا کامپیوتری ساخته شود، داستان اسباب بازی این روند را شروع کرد. پس از موفقیت اولین محصول انیمیشنی “پیکسار” چه در گیشه و چه از نظر منتقدان، رقابت گسترده ای در این زمینه بین فیلم سازان شروع شد.
مشابه آرواره ها، جنگ ستارگان از فیلم هایی که تاثیر منفی بر سینما گذاشت نیز با معرفی بلاک باستر ها به صنعت فیلم کمک زیادی کرد. اما بر خلاف آرواره ها، جورج لوکاس از برند جنگ ستارگان درآمد زایی بسیار زیادی کرد که بیشتر آن را مدیون دادن حق ساخت اسباب بازی شخصیت های فیلم بود. پس از آن هالیوود از این ایده الگو بردار کرد و شروع به ساخت داستانی هایی با چنین پتانسیلی کرد.
ساخت فیلمی برای پارک معروف دیزنی با نام دزدان دریایی کارائیب از 10 فیلم که تاثیر منفی بر سینما گذاشت است که بنظر غیر ممکن می آمد چرا که داستان پردازی قوی حول آن وجود نداشت تا اینکه “تری روسیو” و “تد الیوت” ( نویسندگان “علاءالدین” و “شرک” ) به تیم نویسندگان فیلم و بازیگرانی مثل “جانی دپ” به بازیگران فیلم اضافه شدند. موفقیت زیادی که این فیلم کسب کرد باعث شد تا دیگر کمپانی ها هم به فکر تبلیغ محصولاتشان از طریق ساخت فیلم بروند و این بود که فیلم هایی مانند “فیلم لگو” که بر اساس اسباب بازی های لگویی و “کشتی جنگی” که بر اساس بازی کامپیوتری بود ساخته شدند.
بیشتر بخوانیم
ساخت جلوه vhs در پریمیر با پلاگین ردجاینت
بعضی اوقات نمایش یا ادیت یک ویدیو به سبک جدید و امروزی، خیلی جالب و جذاب نیست. گاهی اوقات افکت های قدیمی روی ویدیو باعث جذابیت و متمایز شدن آن […]اهمیت تدوین فیلم و 10 نکته مهم در ارتباط با تدوین
اهمیت تدوین فیلم زمانی نمایان میشود که متوجه شویم، هنر تدوین فیلم دریچه جدیدی را در برابر قدرت انتخاب کارگردان، تدوینگر، سازندگان کلیپ و … باز کرده است. امروزه مخاطبان […]تدوین غیر تداومی چیست و چه تفاوتی با تدوین تداومی دارد؟
تدوین غیر تداومی یکی از شیوههای تدوین فیلم میباشد که توسط تدوینگرها مورد استفاده قرار میگیرد. این شیوه تدوین براساس اصل مجاورت نماها، اصل تداعی معنا و روابط فضایی، زمانی […]آشنایی با تدوین تداومی و تکنیک های آن
نظریه پردازان تدوین فیلم، تدوین را به دو دسته تدوین تداومی و تدوین غیر تداومی تقسیمبندی میکنند. همانطور که میدانید تدوین مهمترین عامل تعیین کننده در آثار سینمایی میباشد و […]تیم استودیومیم و تدوینگرشو با هدف گسترش دانش و هنر تدوین فیلم با پریمیر و درآمدزایی تدوینگران از سال 1392 مشغول به فعالیت شده. اکنون با برگزاری دوره های آموزش تدوین فیلم و دوره پریمیر و دوره افترافکت و سمینارهای کشوری در حوزه تدوین به فعالیت خود ادامه می دهد.
پاسخگوی سوالات شما هستیم
سوال شما توسط کارشناسان استودیو میم پاسخ داده خواهد شد